Pjesma „Dođi zlato“ Pleterničanke Jasminke Blašković u izvođenju Đenke sa Zlatnih žica Slavonije proglašena tamburaškim hitom godinu

Autor: Jelenko Topić

Slušatelji Radio Osijeka tijekom prosinca glasovali su za najdražu tamburašku pjesmu u 2020. godini. U top listi Tamburaška promenada i na društvenim mrežama Radio Osijeka uvjerljivo je najveći broj glasova dobila pjesma “Dođi zlato” Viktorije Kulišić Đenke.

Viktorija Kulišić Đenka pjesmu “Dođi zlato” izvela je na ovogodišnjim Zlatnim žicama Slavonije – Aurea festu u Požegi. Autor glazbe je Darko Ergotić, tekst je napisala Jasminka Blašković iz Pleternice čijih je dosta pjesama uglazbljeno, a aranžman je djelo Stjepana Rudinskog. 

Pobjednička je pjesma proglašena u emisiji Ritam Šokadije Radio Osijeka u kojem je Đenka bila gošća urednice Danijele Šandor. 
-Ja sam oduševljena. Toliko mi je bilo puno srce kada mi je Jasminka javila da sam u užem izboru.  Otvorila sam vašu web stranicu i vidjela svoju sliku. Mislila sam tko zna kako će biti do kraja, ali evo, sve se dobro posložilo, da sam te muške ostavila iza sebe – i eto im sad! Ja sam u ovu pjesmu jako vjerovala. Danas je takva situacija da se žene uopće ne uzimaju u tamburaške sastave. Uvijek će uzimati muškog solista, bez obzira što taj čovjek možda ne pjeva dobro ili se, ne znam, ne ponaša dobro. Ispada da je tamburaška glazba strogo rezervirana za muškarce. A sad se vidi da jedna žena može iza sebe ostaviti puno muškaraca – s dozom kritike izjavila je Viktorija Kulišić Đenka.

Dodala je da nema ljepšega nego na kraju toliko teške godine dobiti ovakvo priznanje koje stiže od slušatelja.

-Meni je Bog dragi dao da godinu zapečatim s onim što najviše volim, a to je moja pjesma. A ova, “Dođi zlato”, posebno mi je draga. Hvala svima koji su glasovali i samo još, daj Bože zdravlja.”

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88