Pisac svjetskih razmjera predstavio knjigu “Odabrane komedije” /FOTO/

Autor: DK

Požeški ogranak Matice hrvatske organizirao je u Gradskom kazalištu Požega predstavljene knjige Odabrane komedije  Mire Gavrana, a u ediciji posebna izdanja Matice hrvatske.

Na početku je sve pozdravila Ljiljana Marić, predsjednica požeškog ogranka, a Jasenka Bešlić, viša knjižnjičarka predstavila je Miru Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog književnika u zemlji i svijetu, dobitnika brojnih domaćih i inozemnih nagrada i jedinog živućeg dramskog pisca s festivalom izvan domovine, posvećenim isključivo njegovu radu.

Miro Gavran, kazala je Bešlić, naš je suvremeni književnik  na kojeg smo posebno ponosni jer je postigao fantastičan uspjeh svjetskih razmjera. Njegove knjige imale su preko 200 izdanja u Hrvatskoj i u inozemstvu, po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih predstava diljem svijeta koje je gledalo više od tri milijuna gledatelja  na pozornicama mnogih metropola i gradova.

Autor „Odabranih komedija“ ukratko je predstavio svoju knjigu koja na 700 stranica sadrži 15 komedija nastalih u 20 zadnjih godina. Požeška publika je među ostalim mogla čuti kako su nastajale te komedije, gdje su sve izvođene i koliko puta, ali i kako i kada Gavran piše. A kako njegove komedije žive na kazališnim daskama pokazala je vrsna glumica i njegova supruga Mladena Gavran koja je izvela dva lika iz komedije „Babilon“ te jednu iz „Najluđe predstave na svijetu“.

Bura smijeha i aplauza dovoljno je rekla koliko se požeškoj publici, ali i publici diljem svijeta sviđaju Gavranova djela.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: