Otvoren “mini sportsko-rekreacijski centar” u Milanlugu

Autor: D.K.

MILANLUG – Iza nas je svečano otvorenje Dječjeg igrališta u selu Milanlug za koje se sa sigurnošću može reći da to selo ima svijetlu budućnost. Brojne mlade generacije i obitelji koje ostaju živjeti u tom malenom mjestašcu, smještenom na obroncima Krndije, u čaglinskoj općini potvrđuju opstojnost tog mjesta za razliku od velikog broja sela koja na tom području polako odlaze u zaborav. Uz igralište vrijedni članovi Mjesnog odbora na čelu sa predsjednikom Marijom Majetićem osigurali su i napravili nešto i za one starije generacije, boćalište i viseću kuglanu. Slobodno se može reći da je u Milanlugu izgrađen “mini sportsko-rekreacijski centar” što u jednoj cjelini nemaju niti veća mjesta, na što su ponosne sve generacije tog malenog mjesta.

Mario Majetić, predsjednik Mjesnog odbora Milanlug

-Napravljeno je nogometno igralište za mlade, a za starije kuglana i boćalište. Cilj nam je da se stariji što više druže, a mlade maknemo od računala, televizora i raznih igrica čime su zaokupirane naše mlade generacije – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Milanlug Mario Majetić te nadalje istakao kako je Mjesni odbor osnovan prošle godine u prosincu te kako su imali 13 tisuća kuna financijskih sredstava koja su htjeli iskoristiti na najsvrsishodniji način.

Kako doznajemo prvi je plan bio da se uredi Dom za što su bila potrebna daleko veća financijska sredstva. Iz tog su se razloga mještani odvažili na uređenje igrališta sa više popratnih sadržaja.

-Od 1-15 godina ima 40-ero djece, od kojih 20-ero ide u osnovnu školu. Za razliku od drugih sredina i mjesta u naše se selo u zadnje vrijeme čak useljavaju mlade obitelji, a kao primjer imamo četiri mlade obitelji koje su došle s djecom živjeti u Milanlug – dodaje Majetić i ostaje pri tvrdnji kako Milanlug ima budućnost što se vidi u življenju mladih generacija koje dolaze i ostaju sa svojim obiteljima u tom malenom “živopisnom” mjestu smještenom nadomak općinskom središtu.

Na svečanosti otvorenja “Mini sportsko-rekreacijskog centra” uz načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača bio je Ivan Demše, predsjednik Općinskg vijeća koji su podržali, a i nadalje će podržavati sve aktivnosti vezane za uređenje i unapređenje svih mjesta odnosno sela kako bi se ona sačuvala od zaborava.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Više iz kategorije