Otplatili sve stare dugove koji su datirali iz 2006. godine

Autor: D.K.

Vlado BobanVELIKA – Proslava obilježavanja dana općine Velika o blagdanu sv. Augustina zaštitniku župe Velika, 28.kolovoza, ove će godine imati svoje posebno značenje. U većini slučajeva na proslavama i raznim obilježavanjima iznose se oni pokazatelji koji idu u prilog aktualnim vlastima a nerijetko se govori i o neostvarenim a zacrtanim ciljevima. Posebnost samokritičnosti ima općinski načelnik općine Velika Vlado Boban koji priznaje i one svoje slabosti i ne ostvarene ciljeve koje je sebi zadao a nije ih ostvario, većinom iz opravdanih i objektivnih okolnosti.

 Ovogodišnje obilježavanje će biti skromnije jer je veoma teška gospodarska situacija koju načelnik Boban itekako prepoznaje. Iz tog se razloga proslava prilagođava trenutnoj situaciji i želi se ostati u okvirima štedljivosti. Kao bitan a možda i najbitniji događaj, koji se treba istaći pri obilježavanj dana općine, u proteklih godinu dana slobodno se može posebno naglasiti jedan veliki uspjeh a to je vraćanje svih dugovanja koje je općina Velika imala i to kao veliki teret.

-Općina je vratila sve ono što sam zatekao 2006. godine i moram reći da je u ovih osam godine toliko novaca dano, nezgodno je reći lihvarima, s kojima se puno toga moglo napraviti. To je bila naša misija, naš izbor i izbor građana. Sve se znalo tko je napravio i što je napravio samo što je žalosno sve u tomu što su dugovi vraćeni a odgovorne osobe za to još uvijek nisu položile račun odnosno odgovarale. Meni je ovdje zadatak da premostimo ovih godinu dana u čemu sam i sam morao dignuti kratkoročni kredit kako bih uspio preživjeti – naglašava Boban.

Aktualni načelnik općine Velika Vlado Boban, kada je preuzeo vlast 2006. godine od povjerenika Vlade RH, zatekao je evidentiranih 25 milijuna kuna dugovanja koji su bili ogoroman teret proračunu.

-Od tih 25 milijuna vratili smo apsolutno sve dugove sa 30.lipnja što ne znači da mi sad imamo novaca, jer da bi vratili nešto svima je na kraju najteže. U ovoj smo se krizi uspjeli nagodit sa dosta banaka. Zatezne kamate su bile od 15 do 17%. Sad uzmite koliko je u deset godina trebalo vratiti samo kamata. Mogu vam reći da ovo ne bih ponavljao niti radio više ikada – rekao je Boban.

Za svaku je pohvalu “izlazak iz krize” općine Velika jer isplatom i zadnje lipe starih dugovanja daleko se lakše može živjeti ali i normalnije funkcionirati.

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot