OLUJNO NEVRIJEME HARALO U ČAGLINSKOM I PLETERNIČKOM KRAJU – Vjetar odnio kompletan krov sa novoobnovljene škole u Čaglinu nastradali i krovovi obiteljskih kuća, gospodarskih i drugih zgrada…. /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Olujno nevrijeme koje je iza 14 sati zadesilo požeško-slavonsko područje nanijelo je velike štete, posebice u pleterničkom i čaglinskom kraju.

Najveće štete nastale su u čaglinskom kraju. Nedavno energetski obnovljena čaglinska škola ostala je potpuno bez krova. Štete je pretrpio i novi Dom zdravlja u Čaglinu te brojne obiteljske kuće. Vjetar je čupao stabla koja su završila na prometnicama.

-Iza 14 sati olujno nevreme zahvatilo je Čaglin, Migalovce, Ruševo, Djedinu Rijeku i druga okolna naselja. Puhao je jak vjetar popraćen jakom kišom i ledom. Najviše je kao što vidite nastradala zgrada osnovne škole s koje je vjetar odnio kompletan krov. Ovdje su u pomoć pristigli vatrogasci iz Brestovca, Kaptola i Jakšića. Podrumi u obiteljskim kućama su puni vode. Još nismo niti svjesni koliki su razmjeri štete – rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin koji je ujedno i vatrogasac te sa svojim kolegama sanira nastalu štetu kao i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko jakopović kojeg smo zatekli u prostorijama škole.

Foto: Marko Krstanović [FAG id=278198]

Posljedice haranja vidljive su i u južnom dijelu Pleternice. U naseljima Zagrađe i Bilice gotovo nema kuće kojoj nije nastradao krov, a jednom obiteljskom gospodarstvu neumoljive sile prirode nanijele su štete na gospodarskoj zgradi pri čemu je smrtno stradala telad. Snaga kojom se vjetar obrušio na to područje vidljiva je i po srušenim stablima.

Mještani strahuju čekajući noć jer se najavljuje nastavak padalina. Pokušavaju sanirati štete.

U razgovoru s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem doznajemo da će proglasit elementarnu nepogodu za čaglinsko područje.

Foto: Marko Krstanović [FAG id=278202]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88