Nova nadstrešnica daje potpuni sjaj željezničkom kolodvoru u Požegi

POŽEGA – Dok pojedine lokalne institucije izražavaju sumnju u ulaganje državnog novca u infrastrukturu željeznica i njihovih objekata sredstva koja su uložena unazad mjesec dana u izgradnju nadstrešnice na željezničkom kolodvoru Požega govore suprotno takvim tezama.

Prema informacijama koje smo dobili od HŽ infrastrukture vraćena je odnosno izgrađena je nova nadstrešnica na željezničkom kolodvoru u Požegi koja je nekada i postojala te je zbog svoje dotrajalosti skinuta 2000. godine. Uređenjem kolodvora 2003. godine prema svemu sudeći nisu bile okolnosti da se ulože i dodatna sredstva u izgradnji nadstrešnice što je prema svemu sudeći učinjeno ovih dana. Vrijednost investicije je 300 tisuća kuna a izvođač radova je bila tvrtka Presoflex gradnja. Kako doznajemo iz HŽ infrastrukture za tu investiciju je lobirao i izborio se aktualni saborski zastupnik Zdravko Ronko koji je bio i glavni akter uređenja željezničkog kolodvora sadašnjeg izgleda u vremenu dok je bio gradonačelnik Požege.

-Dovršetkom rekonstrukcije pruge Požega – Velika ostalo mi je na obvezi i inzistirati na postavljanju nadstrešnice koja je sklonjena prije petnaestak godina kako bi se vratila na gdje je nekad bila, naravno u modernističkom stilu. Time sam dovršio svoju obvezu i zadaću a to je rekonstrukcija pruge i dovršenje kolodvora u Požegi koji smo mi kao Grad prije desetak godina uredili na način da smo za parkiralište koje smo dobili uz željezničku prugu u Cirakijevoj uredili fasadu, izmijenili stolariju te odradili i druge zahvate u uređenju zgrade koja je izgrađena davne 1894. godine i kao takva je spomenik kulture. Izgradnjom nadstrešnice naši sugrađani sada imaju primjerenije uvjete dok čekaju dolazak vlaka i odlazak sa kolodvora – rekao nam je Zdravko Ronko.

Brojni su bili planovi i dogovori vezani za uređenje željezničke infrastrukture u Požegi i Požeštini od one planirane Gradske željeznice od Požege i još jednog željezničkog stajališta u Jelačičevoj ulici u Požegi do Mihaljevaca, Novih Mihaljevaca, Trenkova, Trnovca i Velike. Ne treba posebno napominjati da je “potezom pera” aktualnog gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića zaustavljena obnova pruge od Pleternice prema Čaglinu pa sve do Našica o čemu smo opširno pisali za što postoje pisani i potpisani dokumenti u kojima su regulirane određene obveze obiju ugovornih strana. Koji će u konačnici biti ishod svega toga ostaje nam za vidjeti  što još prema informacijama kojima raspolažemo nije donesen konačni sud o pravnim posljedicama.

 

0 Comment

Send a Comment