Njemački ovčari okupirali Požegu (FOTO)

Autor: DK

POŽEGA – Više od 90 njemačkih ovčara danas su sa svojim vlasnicima bili gosti Požege na Međunarodne izložbe i svojevrsnog natjecanja kojeg je organizirala Udruga uzgajivača njemačkih ovčara Požeško-slavonske županije. Na turniru su se predstavili uzgajivači iz Hrvatske ali i susjednih i drugih zemalja, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije i Njemačke.

Goran Rokić, predsjednik Udruge uzgajivača njemačkih ovčara Požeško-slavonske županije

Prema riječima predsjednika Udruge uzgajivača njemačkih ovčara Požeško-slavonske županije Gorana Rokića koji se dugi niz bavi uzgojem njemčkih ovčara radi se o pasmini čija je glavna osnova da se dokažu i trebaju biti ustrajni i pokazati sve kvalitete anatomije.

-Ako je kvalitetna građa tijela onda taj pas ima bolje mogućnosti za bolje radne kvalitete. Ovdje na turniru je prijavljeno oko 90 izlagača i gotovo sve su profesionalci, imamo izlagače iz Italije, Mađarske, Slovačke, Austrije, BIH, Srbije i Makedonije, iz čega se zaključuje da se radi o međunarodnoj izložbi. Psi se natječi u više različitih kategorija ovisno o starosti, 3-6, 6-9 i 9-12 mjeseci te 12-18 i 18-24 mjeseca. Za sve te pse točno zna tko su im otac i majka, djedovi i pradjedovi i to do 15 generacija unazad. Ovdje je danas u Požegi jedna pretkvalifikacija, najbolji, odnosno prvi u klasama moći će nastupiti u Njemačkoj te doći i na uzgojne svjetske izložbe – rekao je Goran Rokić koji je bio 90-ih godina zapovjednik požeškog poligona na kojem su se uzgajali i dresirali njemački ovčari pri Hrvatskoj vojsci.

Izložba je održana pod pokroviteljstvom Grada Požege, a otvorio ju je gradonačelnik Vedran Neferović.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: