Niz izvođača na priredbi „Uskrs uz tambure“

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Prošle godine u Kutjevu je pokrenuta ideja za organizaciju nove manifestacije radi očuvanja tradicijskih i kulturnih vrijednosti toga. Riječ je o humanitarnom koncertu „Uskrs uz tambure“ koji je u kino-dvorani održan lanjske godine po prvi puta. Ove godine on se održava na Mladi Uskrs ili Bijelu nedjelju, točnije 27. travnja od 19 sati

– U ideji nam se pokazalo da se osim tipične manifestacije može nekome i pomoći. Pa smo tako, svi zajedno pokazali veliko srce i pomogli našim sugrađankama, gdje smo dobrovoljnim prilozima prikupili novac za potrebe njihovog liječenja. Hvala svim našim prijateljima i izvođačima, gradu Kutjevu na logistici i pomoći oko organizacije, našim vinarima na doniranim vinima za prodaju u humanitarne svrhe, te svim gostima i posjetiteljima koji su svojim dolaskom pridonijeli da ova priča doživi svoj uspjeh – kaže Alen Mozer, koji je ključan čovjek za organizaciju priredbe dodajući da uz zajedništvo i dobru volju ima dosta povoda da se ova lijepa tradicija nastavi.

Do sada su nastup na ovom koncertu potvrdili „Garavuše“iz Kutjeva,  „Kćeri ravnice“ iz Buka, „Žute dunje“ iz Cernika, „Veličke legende“, solisti Ana Baketarić i Marko Kraljević, a očekuje su sudjelovanje još nekih tamburaških sastava i solista s područja Slavonije.

Više iz kategorije