Nepažljivi radnici bacali žbuku i cigle kroz prozor, te zaprašili i uprljali okolne zgrade i stvari

Autor: Jelenko Topić

Nedostatak osjećaja za druge, ovom prilikom susjede u okolnim objektima, bio je vidljiv proteklog vikenda u požeškoj ulici Dragutina Lermana. Tamo su građevinski  radnici prilikom čišćenja stambenog prostora na prvom katu jedne zgrade bacali na kamionsku prikolicu šutu, žbuku, cigle i drugi građevinski otpad. To su radili bez odgovarajuće zaštite okolnih površina.

Nema posebno potrebe govoriti što je to bilo za susjede u okolnim zgradama, tim prije što se tu u blizini nalazi terasa ugostiteljskog objekta „Jack“ sa stolovima, stolicama i gostima. Prašina je letjela i padala na sve strane uz smrad koji se širio okolnim prostorom.

Neslužbeno smo saznali da se u to vrijeme u obližnjoj dvorani Svete Terezije Avilske(nekadašnje Central kino) održavao skup vezan uz Biskupijski dan, pa je navodno i odatle bilo zatraženo da se obustavi takav postupak.

-Prašina je pala na fasade i okolne prostor uključujući plohu pješačke zone, kao i na stvari ugostiteljske terase – kazao nam je Petar Prce, vlasnik caffe bara „Jack“. Susjedi su ih upozoravali, no radnici su potom postavili neku cijev relativno malog promjera, pa su to nastavili raditi, nakon čega je prašina i nadalje padala svuda naokolo.

Zbog toga je navedena terasa zaprljana pa se na njoj bez detaljnijeg čišćenja nije moglo sjediti, a takav posao slijedio je i za susjede jer je prašina zrakom nanijeta i u neka dvorišta.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: