Na području grada Pleternice zaposleno 30 žena i osigurana kvalitetna skrb za 180 starijih i nemoćnih osoba

Autor: S.P./D.K.

Grad Pleternica kao nositelj projekta s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područnim uredom Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega provodi projekt„Zaželi i ostvari–faza II“.  Kroz projekt vrijedan 2,7 milijuna kuna zaposleno je 30 žena, a  predstavljen je na danas održanoj početnoj konferenciji.

Svjestan potrebe starijih osoba i nezaposlenih žena s pleterničkog područja Grad Pleternica od lipnja 2020. nastavlja provoditi fazu II projekta ˝Zaželi i ostvari˝. Projekt ima za cilj  omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektnim aktivnostima želi se povećati  razina znanja i vještina zaposlenih žena kroz projekt kako bi bile konkurentnije na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Ujedno je cilj i poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom je osigurana skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, a zajedničkim djelovanjem stvoreni su uvjeti za dostojanstveniji, kvalitetniji, sigurniji i aktivniji život starijih osoba, a tako i žena koje će se zaposliti i njihovim obiteljima.

Riječ je o projektu u trajanju od 18 mjeseci čija je ukupna vrijednost 2.783.200,00 kuna i financira se iz Europskog socijalnog fonda. “Volimo reći kako nam je to jedan od najljepših od soft projekata koje provodimo jer je to projekt koji uključuje brojne nezaposlene žene koje su se kroz njega riješile na određeno vrijeme vlastitu egzistenciju, a s druge strane, uključen je veliki broj korisnika- naših starijih i nemoćnih sugrađana koje je potrebno poticati na socijalno uključivanje, i druženje,” naglasila je gradonačelnica Jozić koja je sa svojim suradnicima održala početnu konferenciju.

“Kroz projekt smo s 1. rujna 2020. godine zaposlili 30 žena koje su bile u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Njihov rad traje 12 mjeseci i u sklopu projekta, osim  što pružaju usluge korisnicima pomoći u kući, one će proći i ciklus edukacija čime se ostvaruje u drugi cilj, a to je jačanje njihovih kompetencija i znanja. Koronavirus otežao je provođene ovog projekta, no one su zaposlene, rade u skladu s epidemiološkim mjerama i ono što treba naglasiti – hrabro i odgovorno skrbe za svoje korisnike i svakodnevno im stoje na raspolaganju.

Trenutno u okviru ovog projekta skrbimo za više od 180 korisnika, na području grada Pleternice ali i svih ostalih 37 naselja na našem području,” rekla je gradonačelnica o projektu.

Žene će 31. kolovoza završiti sa svojim radom, no gradonačelnica Jozić izrazila je nadu kako će dobra praksa biti nastavljena na još kvalitetniji način. “Nadam se, a i resorni ministar Josip Aladrović je o tome govorio, da će u novom programskom razdoblju koje kreće  iduće godine za razdoblje 2021-2027, ovaj program biti nastavljen jer je potreba na terenu velika, te da neće biti projekt u trajanju od 12, 18 ili 24 mjeseca već da će se naći rješenje kako bi postao dugoročniji projekt,” zaključila je gradonačelnica Jozić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek