Na konjima vranim i gizdavim jahači pjesmama ususret pokladama kroz sela župe Bučje: „Sačuvajmo našu tradiciju i naše običaje“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Još jedno pokladno jahanje selima župe Bučje dokaz je da tradicija ostaje i opstaje koju vjerno čuvaju mlade generacije i time njeguju ono što su im u nasljeđe ostavili njihovi stari, očevi i djedovi.

Pokladnim jahanjem se dokazuje i ljepota tradicije u Slavoniji kakvih rijetko ima u drugim krajevima lijepe naše. U pokladnoj povorci sudjeluje je 30-ak konjanika uz koje su bile i ukrašene zaprege na kojima su se vozili gosti i uzvanici koji su došli kao i prijašnjih godina uživati u nezaboravnoj manifestaciji među kojima su bili i gosti iz Tomislavgrada na čelu s načelnikom općine Ivanom Vukadinom.

Pokladna povorka je krenula iz Brodskog Drenovca prema Buču, a zadnja stanka je u Zagrađu.

Dobrodošlicu je svima koji su se odazvali poželio u ime organizatora pokladnog jahanja predsjednik Konogojske udruge Tomislav Hip. Pozdrave je uputio svima zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, a obratio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: