“Molim Vas podsjetite našeg vlasnika da još uvijek čekamo plaću za rujan jer naši vapaji do njega ne dopiru”

Autor: D.K.

POŽEGA – “Radimo 11 do 12 sati dnevno, nismo još dobili plaću za rujan, a preraspodjela radnog vremena je samo slovo na papiru”, požalila nam se danas radnica požeške industrije modne konfekcije “Sloga” odnosno Armano studija.

Da su njezini navodi doista točni, potvrdile su nam još neke radnice koje su nas telefonski kontaktirali koje su nam potvrdile da je situacija u “Slogi” sve teža.

– Gotovo svaka subota je radna. Poslovođama je povišena plaća da bi provodili teror nad nama. Prekovremeni sati nam nikad nisu plaćeni. Priča se o nekakvoj preraspodjeli radnog vremena, no toga nema. I dalje radimo od jutra do sutra – dodala je druga sugovornica koja je u ovoj tekstilnoj industriji zaposlena više od 20 godina.

Na nehumane su nam se uvjete radnici “Sloge” požalili i u rujnu, a Franjo Horvat, direktor Armano studija d.o.o. koji je preuzeo “Slogu” i tadašnjih 200-tinjak radnika prije nešto više od godinu dana, tada je odbio zatraženi susret. Tvrdi je da se radi po zakonu te su radnici imali priliku koristiti godišnji odmor čega prije nije bilo te da se prekovremeni rad plaća.

– Nakon što ste objavili tekst na portalu, dobili smo plaću. Molim Vas pišite opet i podsjetite našeg vlasnika da još uvijek čekamo plaću za rujan jer naši vapaji očito do njega ne dopiru – poručila je gotovo plačnim glasom naša sugovornica naglašavajući kako već dolazi i rok za isplatu plaće za listopad uz što izražava bojazan kako će se nakupiti isplate zaostalih plaća koje prema brojnim scenarijima nikad neće biti isplaćene ili će se uvijek kasniti sa isplatama dvije i više plaća.  

Radnice Sloge odlučili smo dočekati na izlazu iz tvornice u koju su ušle jutros u sedam sati. Umorne i bezvoljne nisu bile raspoložene za razgovor s nama, ponajprije zbog straha od otkaza.

Vlasniku Armano Studija d.o.o. poslali smo mail /na službenu e-mail adresu do koje smo uspjeli doći npudja@armanos-studio.com/ s upitom jesu li radnici “Sloge” dobili plaću za rujan i ako nisu kada će ju dobiti te zašto im se ne plaćaju prekovremeni sati. Odgovor ćemo objaviti po primitku.

dsc_5033 dsc_5033

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot