Mnogo ulaganja uz skroman proračun – priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Svečanom sjednicom općina Velika je proslavila svoj dan i zaštitnika sv. Augustina, a nazočili su brojni gosti među kojima su bili saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Fedinandom Trohom i Željkom Jakopovićem, zatim pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, gradonačelnici zamjenici okolnih gradova, načelnici općina i njihovi zamjenici, te mnogi drugi.

Antonija Pavlović, predsjednica općinskog vijeća Velike

Predsjednica općinskog vijeća Velike Antonija Pavlović govorila je o radu tog tijela istaknuvši da su donijete brojne odluke i dokumenti značajni za žitelje toga kraja.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Izvorni proračun iznosi tri milijuna kuna, no mnogo smo ulagali počevši od igrališta u Trnovcu, Potočanima, Lučincima i Kantrovcima, kanalizacije u Strossmajerovoj ulici, priprema su kanalizacija u Frankopanskoj i Vinogradskoj ulici, kandidirali smo za te radove zapadni dio općine kojima je vrijednost tri milijuna kuna, te se priprema gradnja kanalizacije u Trenkovu i Trnovcu – istakao je načelnik Vlado Boban i dodao da je uređeno nekoliko mrtvačnica, asfaltirana ulica u Radovancima, uređeni domovi u Doljancima i Lučnicima, počela je obnova doma u Poljanskoj, obnovljeno boćalište u Velikoj itd ,a sve to pomoglo je Ministarstvo regionalnog razvoja.

Slijedi povezivanje Starog grada zbog turizma, gotova je dokumentacija za trg u Velikoj, kupili su staru kuću koju će sačuvati za buduće naraštaje, priprema se nastavak plinofikacije, dosta je uloženo kroz socijalni program, date su potpore udrugama, nabavljene su knjige za osnovce, a zatražena je pomoć od države zbog poplava.

Darko Puljašić, zamjenik požeškog gradonačelnika

-Tražimo rješenja za stadion i bazene sa vlasnicima, a to će ići ili kroz javno-privatno partnerstvo ili kapitalna ulaganja- najavio je V. Boban. Dodao je da je Ivan Habuš iz Velike Gorice donirao djeci bilježnice.

-Očito je da ova općina ima opravdanost postojanja, a kroz decentralizaciju omogućit će se ravnomjeran razvoj svih sredina – kazao je Darko Puljašić koji se obratio Veličanima u ime gradonačelnika i načelnika i uputio čestitke i pohvalio ovakav rad. Čestitke su još uputili načelnica općine Raša i Davor Huška, a saborski zasdtupnik Franjko Lucić upozorio je na probleme s kojima se suočio načelnik veličke općine kada je preuzeo tu dužnost.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Novi vjetrovi u ovoj općini zalog su razvoja cijelog kraja jer se važnost Slavonije sve više prepoznaje što potvrđuju brojni projekti- istakao je čestitajući blagdan požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Načelnik Boban i zamjenik Ivica Potočanac uručili su godišnja priznanja, a dobili su ih književnik Vladimir Bakarić, učenici Patrik Čakalić i Leon Romić, kadetkinja Mihaela Ćurčić i poručnik Marijan Matijević, te KUD „Šijaci“ iz Biškupaca i Gradska knjižnica i čitaonica Požega.

U prigodnom programu sudjelovali su tamburaši i dječja folklorna skupina KUD „Šijaci“ iz Biškupaca, te mješovita pjevačka grupa i glazbeni sastav „Ledena berba“ Matice umirovljenika veličke općine.

/Foto: D.Mirković /

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: