Ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišćak posjetila Trenkovo i obišla tamošnji dvorac: “Obnovom dvorca u Trenkovu doprinijet ćemo razvoju turizma /FOTO/

Autor: D.K.

Prilikom radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji ministrica regionalnog razvoja i fondova EU nakon radnog sastanka sa požeško-slavonskom županicom i požeškim gradonačelnikom prof.dr.sc. Željkom Glavićem posjetila je i Trenkovo gdje je obišla dvorac koji je u vlasništvu Požeško-slavonske županije. Dvorac u Trenkovu je je jedan od objekata prioritetnih za uređenje i obnovu za koji je projektna dokumentacija financirana sredstvima Europske unije.

Domaćin u Trenkovu bio im je kandidat za načelnika općine Velika Dario Ivković gdje su bili još i predstavnici tamošnjeg Mjesnog odbora i izabrano vijećnici u novom sazivu Općinskog vijeća iz redova HDZ-a.

Dvorac u Trenkovu će nakon obnove postat posjetiteljski centar posvećen barunu Trenku i time će objedinjavati kulturne, turističke, prirodne, materijalne i nematerijalne znamenitosti te baštinu bogatih povijesnih zbivanja i prilika ovog kraja i Trenkovog života.

-U tijeku su projektne aktivnosti kojima će se izraditi sva neophodna projektno-tehnička i muzeološka dokumentacija koja će dati podlogu za obnovu dvorca u Trenkovu kako bi isti bio spreman za realizaciju iz fondova EU, a radi se o projektima koji se upravo realiziraju i financiraju uz pomoć Požeško-slavonske županije i Vlade RH. Ovaj dvorac ima značajnu perspektivu za razvoj kulturnog turizma na području Požeško-slavonske županije koji će biti jedan od bisera općine Velika koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u cijelosti – naglasila je ministrica Tramišak

Zahvalu na dolasku u Trenkovu ministrici Tramišćak uputila je županica naglašavajući kako kulturna baština, poput dvorca, treba biti stavljena u svrhu razvoja turizma.

-Općina Velika zaista je biser naše županije. U tijeku je i obnova veličkih bazena te smo izuzetno sretni i zadovoljni da se ta investicija završava ovoga ljeta, s najavom ulaganja u zatvorene bazene i smještajne kapacitete. U neposrednoj smo blizini Parka prirode Papuk te uz prirodnu ljepotu, kulturnu baštinu i obnovu dvorca u Trenkovu zasigurno ćemo pridonijeti razvoju turizma ne samo na području općine Velika nego i na području cijele Požeško-slavonske županije – istakla je županica Antonija Jozić.

Pozdravljajući ministricu Tramišćak i druge goste kandidat za načelnika općine Velika Dario Ivković naglasio je kako je dvorac baruna Trenka, kao i čitav prostor oko njega među projektima kojim će se dugoročno promijeniti vizura čitave općine kao i buduća školska dvorana koja će biti izgrađena. Ivković je iskoristio i priliku da pozove birače da svakako iziđu u nedjelju, 30. svibnja na izbore i zaokruže broj 2 jer je to važno za kontinuitet razvoja veličkog dijela, dijela Požeško-slavonske Županije i da se time bira put kojim će u budućnosti krenuti općina Velika.

U dvorcu Trenkovo biti će osmišljeni različiti sadržaji prihvatljivi za turiste i sve druge posjetitelje na kojem će se prostoru omogućiti i odvijanje kulturnih i društvenih manifestacija te mjesto održavanja edukacija, radionica i predavanja za široki krug zainteresiranih.

Više iz kategorije