Ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišćak posjetila Trenkovo i obišla tamošnji dvorac: “Obnovom dvorca u Trenkovu doprinijet ćemo razvoju turizma /FOTO/

Autor: D.K.

Prilikom radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji ministrica regionalnog razvoja i fondova EU nakon radnog sastanka sa požeško-slavonskom županicom i požeškim gradonačelnikom prof.dr.sc. Željkom Glavićem posjetila je i Trenkovo gdje je obišla dvorac koji je u vlasništvu Požeško-slavonske županije. Dvorac u Trenkovu je je jedan od objekata prioritetnih za uređenje i obnovu za koji je projektna dokumentacija financirana sredstvima Europske unije.

Domaćin u Trenkovu bio im je kandidat za načelnika općine Velika Dario Ivković gdje su bili još i predstavnici tamošnjeg Mjesnog odbora i izabrano vijećnici u novom sazivu Općinskog vijeća iz redova HDZ-a.

Dvorac u Trenkovu će nakon obnove postat posjetiteljski centar posvećen barunu Trenku i time će objedinjavati kulturne, turističke, prirodne, materijalne i nematerijalne znamenitosti te baštinu bogatih povijesnih zbivanja i prilika ovog kraja i Trenkovog života.

-U tijeku su projektne aktivnosti kojima će se izraditi sva neophodna projektno-tehnička i muzeološka dokumentacija koja će dati podlogu za obnovu dvorca u Trenkovu kako bi isti bio spreman za realizaciju iz fondova EU, a radi se o projektima koji se upravo realiziraju i financiraju uz pomoć Požeško-slavonske županije i Vlade RH. Ovaj dvorac ima značajnu perspektivu za razvoj kulturnog turizma na području Požeško-slavonske županije koji će biti jedan od bisera općine Velika koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u cijelosti – naglasila je ministrica Tramišak

Zahvalu na dolasku u Trenkovu ministrici Tramišćak uputila je županica naglašavajući kako kulturna baština, poput dvorca, treba biti stavljena u svrhu razvoja turizma.

-Općina Velika zaista je biser naše županije. U tijeku je i obnova veličkih bazena te smo izuzetno sretni i zadovoljni da se ta investicija završava ovoga ljeta, s najavom ulaganja u zatvorene bazene i smještajne kapacitete. U neposrednoj smo blizini Parka prirode Papuk te uz prirodnu ljepotu, kulturnu baštinu i obnovu dvorca u Trenkovu zasigurno ćemo pridonijeti razvoju turizma ne samo na području općine Velika nego i na području cijele Požeško-slavonske županije – istakla je županica Antonija Jozić.

Pozdravljajući ministricu Tramišćak i druge goste kandidat za načelnika općine Velika Dario Ivković naglasio je kako je dvorac baruna Trenka, kao i čitav prostor oko njega među projektima kojim će se dugoročno promijeniti vizura čitave općine kao i buduća školska dvorana koja će biti izgrađena. Ivković je iskoristio i priliku da pozove birače da svakako iziđu u nedjelju, 30. svibnja na izbore i zaokruže broj 2 jer je to važno za kontinuitet razvoja veličkog dijela, dijela Požeško-slavonske Županije i da se time bira put kojim će u budućnosti krenuti općina Velika.

U dvorcu Trenkovo biti će osmišljeni različiti sadržaji prihvatljivi za turiste i sve druge posjetitelje na kojem će se prostoru omogućiti i odvijanje kulturnih i društvenih manifestacija te mjesto održavanja edukacija, radionica i predavanja za široki krug zainteresiranih.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88