Mali Kempfovci osvojili Viškovački grad: “Bilo je savršeno. Puno smo hodali, a još više odmarali” /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – – Bilo je savršeno. Puno smo hodali, a još više odmarali. Vrištali smo od sreće kad smo na povratku vidjeli tablu POŽEGA – kratko su nam rekli učenici 3A razreda OŠ Julija Kempfa nakon povratka s planinarenja po Požeškoj gori.

Naime, učenici trećih razreda OŠ Julija Kempfa proveli su jedan sasvim poseban školski dan. Umjesto u školskim klupama, sunčano i toplo jesensko prijepoden proveli su u prirodi i to ne samo jedan školski sat. Uz “akavce” tu su bili i učenici iz 3B i 3C razreda s nastavnicima Ivanom Jukić Matijević, Marijom Rabić i učiteljem Nenadom Kovačevićem.

– Najzanimljivije nam je bilo kad smo vidjeli dvije zmije, jednu malo veću i jednu jako malo. Uopće nas nije bilo strah – kažu nam te poprilično umorni, ali zadovoljni zbgo jednog, za neke potpuno novog iskustva, uglas su dodali: Želimo opet!

– Na izlet je išlo 70 učenika u pratnji učitelja, pripravnica i asistenata i vodiča planinara. Započeli smo putovanje vlakom do Novoselaca , a zatim pješice do Viškovačkog grada, brdima Požeške gore do Vranduka i Požege. Povod je bio Svjetski dana hodanja, povezujući sadržaje iz prirode i društva, snalaženje u prostoru, jesen u zavičaju  i zdravlje. Na izlet smo krenuli vlakom do Novoselaca, a onda pješice uz pratnju stručnog vodiča, preko Viškovačkog grada, Komušine i Vranduka natrag do škole – pojasnila nam je učiteljica Ivana Jukić Matijević.

Izlet Kempfovaca na Požešku goru samo je potvrda da djeci doista nedostaje prirode te da bi ovakvi izleti trebali biti sasvim uobičajena pojava u svakoj obitelji, a i postati dio redovitog školskog programa. Djeca se s tim slažu, to je neupitno. Red je na odraslima da to im tu želju i ispune.
Foto: I.J.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot