Mali Kempfovci osvojili Viškovački grad: “Bilo je savršeno. Puno smo hodali, a još više odmarali” /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – – Bilo je savršeno. Puno smo hodali, a još više odmarali. Vrištali smo od sreće kad smo na povratku vidjeli tablu POŽEGA – kratko su nam rekli učenici 3A razreda OŠ Julija Kempfa nakon povratka s planinarenja po Požeškoj gori.

Naime, učenici trećih razreda OŠ Julija Kempfa proveli su jedan sasvim poseban školski dan. Umjesto u školskim klupama, sunčano i toplo jesensko prijepoden proveli su u prirodi i to ne samo jedan školski sat. Uz “akavce” tu su bili i učenici iz 3B i 3C razreda s nastavnicima Ivanom Jukić Matijević, Marijom Rabić i učiteljem Nenadom Kovačevićem.

– Najzanimljivije nam je bilo kad smo vidjeli dvije zmije, jednu malo veću i jednu jako malo. Uopće nas nije bilo strah – kažu nam te poprilično umorni, ali zadovoljni zbgo jednog, za neke potpuno novog iskustva, uglas su dodali: Želimo opet!

– Na izlet je išlo 70 učenika u pratnji učitelja, pripravnica i asistenata i vodiča planinara. Započeli smo putovanje vlakom do Novoselaca , a zatim pješice do Viškovačkog grada, brdima Požeške gore do Vranduka i Požege. Povod je bio Svjetski dana hodanja, povezujući sadržaje iz prirode i društva, snalaženje u prostoru, jesen u zavičaju  i zdravlje. Na izlet smo krenuli vlakom do Novoselaca, a onda pješice uz pratnju stručnog vodiča, preko Viškovačkog grada, Komušine i Vranduka natrag do škole – pojasnila nam je učiteljica Ivana Jukić Matijević.

Izlet Kempfovaca na Požešku goru samo je potvrda da djeci doista nedostaje prirode te da bi ovakvi izleti trebali biti sasvim uobičajena pojava u svakoj obitelji, a i postati dio redovitog školskog programa. Djeca se s tim slažu, to je neupitno. Red je na odraslima da to im tu želju i ispune.
Foto: I.J.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: