Lovci „Svetog Huberta“ proslavili blagdan svog zaštitnika čije ime nosi njihovo društvo

Autor: Jelenko Topić

Sveti Hubert zaštitnik lovaca i lovstvo, koji se slavi svake godine 3. studenog, obilježila je skupina lovaca lovačkog društva iz Požege, koje nosi zaštitnikovo ime. Oni su se okupili na Požeškoj gori nedaleko sela Gradski Vrhovci gdje su zajedničkim sredstvima kupili zemljište, te uređuju lokaciju za upucavanje lovačkog oružja.

Ovdje se često druže i okupljaju, te provode brojne dobrovoljne radne akcije na uređenju prostora gdje su podigli nadstrešnicu i pomoćno spremište. Ovo druženje uz blagdan svog zaštitnika proveli su uz domaće specijalitete sa ražnja i obilje dobre kapljice koju su sami pripremili i donijeli. Njih dvadesetak tako je provelo ugodno poslijepodne zajedno sa svojim prijateljima, a za dobro raspoloženje pobrinuo se jedan od njih Milenko Vukomanović iz Stare Lipe koji je svirao harmoniku i zapjevao odabrane pjesme  iz prošlih desetljeća  vremena. Mnogi od lovaca uz njega su rado pustili glas dajući si oduška u dobrom i ugodnom društvu.

Blagdan  Svetog Huberta u ponedjeljak od 18.30 sati proslavit će lovci s područja Požeško-slavonske županije u katedrali Sv. Terezije Avilske gdje će misu predvoditi požeški biskup dr. Antun, Škvorčević. Uz to dio lovaca požeškog i pakračko-lipičkog kraja nazočili su središnjoj proslavi blagadana  svog zaštitnika za našu državu održanoj u Puli.

Više iz kategorije