Lovci pleterničke Šljuke u članstvo udruge ne primaju starije od 40 godina!

Autor: D.K.

Namjeravajući pomladiti svoje redove Lovačka udruga Šljuka iz Pleternice na svojoj je godišnjoj skupštini donijela odluku da u svoje članstvo ne primaju osobe sa položenim lovačkim ispitom starije od 40 godina. Sada lovci te udruge sa tridesetak  članova imaju prosjek starosti 49 godina. Na skupštini su primili dva nova člana, te odlučili da će obrađivati 3,5 hektara zemljišta koje su dobili na korištenje od svojih članova. Za potrebe prihrane divljači su zasijali hektar pšenice, a slijedi sjetva kukuruza za koju su sjeme i zaštitna sredstva osigurali donatori.

-Uspjeli smo tijekom prošle godine stabilizirali rad udruge nakon naslijeđenih financijskih poteškoća, te uz potporu grada Pleternice izgradili i opremili hladnjaču, a donacijom Požeško-slavonske županije postavili smo četiri električna pastira duljine oko pet kilometara koji su se pokazali efikasnim za zaštitu poljoprivrednih površina od divljači  – istakao je na skupu predsjednik Šljuke Damir Arambašić.

Oni gospodare državnim lovištem Požeška gora površine 4066 hektara. Najavljuju kandidiranje za subvenciju županije radi kupovine privatnog zemljišta uz lovačku kuću u Bzenici, te izgradnju spremišta za hranu divljači, a planiraju kupovinu još deset električnih pastira.

-Obnovit ćemo i lovno-tehničke objekte, a potvrdu dobrog rada dobili smo i posjetom državnog lovnog inspektora koji su utvrdio da je sve u skladu s  propisima – kazao je tajnik udruge Marko Grbeš.  

Foto: D. Mirković [FAG id=272827]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88