Jedino kutjevačka i požeška osnovna škola Julija Kempfa imaju veći broj upisanih prvašćića u odnosu na prošlu godinu

Autor: DK

POŽEGA – Prema dobivenom broju upisanih učenika u prve razrede osnovnih škola na području Požeške kotline jedino se mogu pohvaliti dvije škole da će imati veći broj upisanih u odnosu na prošlu školsku godinu. Kutjevačka OŠ Zdenka Turkovića upisati će 13 više u odnosu na prošlu godinu i požeška OŠ Julija Kempfa 16 učenika. Povećanje broja upisanih u kutjevačku osnovnu školu je u matičnoj školi Kutjevo dok u područnim školama Gradište, Bektež, Poreč, Kula, Ciglenik, Grabarje, Tominovac, Mitrovac i Vetovo ostaje isti broj učenika

Isti broj učenika ostaje upisan u čaglinskoj OŠ Stjepana Radića, požeškoj Dobriše Cesarića i kaptolačkoj Vilima Korajca.

Zabrinjavajući podatak bi trebao biti za požešku osnovnu školu Antuna Kanižlića u kojoj je upisano 16 učenika manje. U tu brojku uključuje se i četvero manje upisanih učenika u područnoj školi Vidovci.

U brestovačkoj osnovnoj školi Dragutina Lermana upisano je dvoje učenika manje, u OŠ fra Kaje Adžića Pleternica upisano je 24-ero manje učenika u koji su broj uključene i sve područne škole. Osjetan pad je u područnoj školi Frkljevci gdje se od nove školske godine ukida jedan razredni odjel.

Jakšička osnovna škola od nove školske 2016./2017. godine kreće sa šest učenika manje upisanih prvašćića, prošle ih je godine bilo 54 a ove 48 u koji broj su uključene i područne škole. OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika ima šestero učenika manje upisanih u odnosu na prošlu godinu.

Zanimljiv je podatak da i Katolička osnovna škola u Požegi upisuje dvoje učenika manje u odnosu na sve prethodne godine kada je bilo upisivano po 40 učenika.

Ukupno gledajući oko 40-ak će učenika biti manje upisanih u na području Požeške kotline što nam govori da su to dva razredna odjeljenja. Koju nam poruku šalje takva brojka lako je zaključiti, manje rođenih ali i obitelji koje odlaze iz ovih krajeva “trbuhom za kruhom”.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »