“Kupaju se u moru perja”: Kod obitelj Tomić u Biškupcima nakon rođenja unučice Golobrdčani se revanširali za sve što je činio ponosni otac /FOTO/

Autor: D.K.
blank

Nitko sretniji od Željke i Ivice Tomića iz Biškupaca. Nakon dva unuka ispunila se bakina želja, dobili su i unučicu Elenu. S obzirom da sin Ivan i snaha Monika žive i rade u Vukovaru, prinovu u obitelji slavili su bez njih, primjereno trenutnim mjerama izolacije. Međutim, oko ponoći, probudio ih je lavež susjedovih pasa i neobično komešanje oko kuće. Imali su i što vidjeti, na mjesečni zaslijepila ih je bjelina. Dvorište, vrt, garaža, pomoćne zgrade „kupali su se u moru“ perja.

Rečeno govorom „Ratova zvijezda“ mještani Golobrdaca zvanih Parasani su iskoristili mjeru brisanja županijskih granica i uzvratili udarac. Naime, Ivan se oženio iz Golobrdaca, točnije snaha je iz obitelji Lalić. Dok je momkovao i sa Monikom živio u Biškupcima do odlaska u Vukovar po starom slavonskom običaju bacao je perje njenoj rodbini i prijateljima sudjelujući u proslavama prinova u Monikinom selu. Toliko se „zadužio“ da to nije moglo biti neuzvraćeno. Revanš je bio izuzetno obilan što je vidljivo na fotografijama našeg fotoreportera Duška Mirkovića.

Nažalost, deblji kraj su izvukli roditelji. Morat će danima ni krivi ni dužni čistiti Ivanovo zalaganje da se njeguje tradicija. Baka je spremna i na to, samo da je dobila unučicu. Recimo i to da su na „poprištu“ ostale dvije ispražnjene perine i pet jastučnica, očekuju da će dio perja odnijeti vjetrovi koji ovih dana podpapučkim krajem intenzivno puše.

Foto: D. Mirković [FAG id=274150]

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek