KUKURUZIJADA I ROŠTILJADA U BIŠKUPCIMA: Pobjednici „Požega promet“ u sastavu Antonio Milobara-Talijan i Dinko Orešković /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Potpuni uspjeh doživjela je prva gastronomska priredba Kukuruzijada i roštiljada u Biškupcima koju je organiziralo tamošnje Dobrovoljno vatrogasno društvo predvođeno predsjednikom Mihaelom Ivanovićem. Imali su izuzetno dobar odaziv posjetitelja ne samo iz tog podpapučkog kraja već i iz udaljenijih područja Požeštine tako da je tu bilo više stotina ljubitelja dobrog roštilja i narodnog veselja uz dobre pjesme i veselu svirku tamburaškog sastava „Srce bećarsko“ pod vodstvom Gabrijela Ivanešića.

Svoj veliki obol dali su gotovo svi članovi DVD-a Biškupci koji su preuzeli izvršenja povjerenih zadaća i odradili sve na vrhunskoj razini na kojoj mogu mnogi pozavidjeti.

Tamo je bilo živo tijekom cijelog popodneva i uvečer uz dobru ponudu jela sa roštilja i hladnih pića, dok se tu kuhalo mnogo kukuruza za posjetitelje, a devet ekipa je na svojim roštiljima spravljalo meso uz odabrane začine i dodatke na otvorenom prostoru trga u središtu sela.

Oni su dobili zahvalnice za sudjelovanje, a tročlani ocjenjivački sud imao je pune ruke posla kako bi u kratkom vremenu odabrao najbolje spravljene roštilje koje su majstori te delicije posebno ukrasili i aranžirali prije donošenja na ocjenjivanje.

Najbolji roštilj pripremila je ekipa moto kluba „Požega-promet“ iz Požege u sastavu Antonio Milobara-Talijan i Dinko Dina Orešković, a oni su za ngradu dobili roštilj dar tvrtke „Color emajl“ vrijedan četiri tisuće kuna, te pehar u trajno vlasništvo. Orešković je inače poznati majstor dobrog kotlića jer je osvojio niz nagrada za kuhanje čobanca.

Drugoplasirana je momčad „Ares razminiranje“ iz Marindvora u kojoj je majstor roštilja bio Ante Valent, a treća je ekipa pod zanimljivim nazivom „Zbrda-zdola“ majstora Roberta Topića iz Biškupaca.

Uručujući nagrade načelnik veličke općine Vlado Boban pohvalio je organizatore na čelu sa Mihaelom Ivanovićem, kao i organizaciju niz drugih priredbi koju čine biškupački vatrogasci.

Foto: D. Krstanović[FAG id=278500]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88