Krešimir Pavičić u biciklističkoj Matser kategoriji osvojio premoćno prvo mjesto na utrci u Banja Luci

Autor: Požega.EU

POŽEGA / BANJA LUKA – Biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Team u nedjelju su sudjelovali na jakoj međunarodnoj utrci u Banja Luci na kojoj su u svim kategorijama nastupili biciklisti iz 6 zemalja.

Naši požeški biciklisti nastupili su u kategorijama Krešimir Pavičić u kategoriji Master, Zvonko Pedić u kategoriji Junior te Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Mlađi junior.

Na stazi dužine 3500 metara ovisno o kategorijama vozilo se različiti broj krugova, tako je Krešimir Pavičić vozio dva kruga i u toj utrci osvojio premoćno prvo mjesto sa dosta velikom prednošću pred drugoplasiranim. U isto vrijeme startale su i kategorije Junior i Mlađi junior u kojima su nastupili Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

U konkurenciji biciklista iz HR, BiH, Crne Gore, Srbije požeški biciklisti su odvozili jako dobru utrku u kojoj su se za postolje svi borili s biciklistima iz Hrvatske. Tako je Zvonko Pedić prva dva kruga vozio u grupi od četiri natjecatelja gdje se u trećem krugu on i biciklista iz Kreidler teama Josip Meštrić odvajaju i voze solo utrku gdje pred kraj zadnje kruga Meštrić radi skok, a Zvonko završava utrku na vrlo dobrom drugom mjestu.

U utrci Mlađi junior, startali su Mirko Budimlić i Nino Pavičić. Nakon slabijeg starta Mirka Budimlića obojica u prvom krugu voze na šestom i sedmom mjestu.

Nakon prvog kruga Mirko Budimlić i Nino Pavičić hvataju priključak za vodećima, ali kako se zna reći nikad ne ide sve glatko i nakon manjeg kvara i puknuća prednje zračnice Nino Pavičić odustaje. Mirko Budimlić smanjuje zaostatak za vodećom grupom i priključuje se vodećem dvojcu ali utrku ipak završava na trećem mjestu i uz to možemo reći, vrlo dobro treće mjesto.

Sve u svemu požeški biciklisti mogu biti zadovoljni utrkom u Banja Luci što je svojevrsna priprema za Nacionalno prvenstvo u eliminatoru koje se održava 5. lipnja u Bjelovaru.

 

Više iz kategorije