Kaptolčanin Željko Guzanović proglašen uzornim vatrogascem, Antun Kotrla primio spomenicu za 40, a Zdravko Peroutka za 50 godina u vatrogastvu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

2018. godinu obilježila su tri ključna događaja:  7. travnja požar na obiteljskom imanju obitelji Janković, koji je trajao gotovo 22 sata uz gašenje više od 50 vatrogasaca, zatim  16. lipnja bila je svečana proslava 125. godina DVD-a Kaptol , a 29. srpnja  izbio je požar na domu Češke besede koji vatrogascima nije bio dostupan, te opasan i nezahvalan, ali na kraju ipak je ipak sve odrađeno vrlo profesionalno i kvalitetno – istakao je u izvješću o radu na 126. godišnjoj skupštini kaptolačkih vatrogasaca tajnik društva Josip Soudek i dodao su imali 21 intervenciju od kojih 9 požara, dvije u prometu, te ostalo tehničke intervencije.

Josip Soudek, tajnik DVD-a Kaptol

Društvo broji 428 članova od čega je 36 operativaca, 45 izvršnih članova, 15 članova mladeži, 19 članova podmlatka i 310  potpomažućih.

Predsjednik DVD Tihomir Šmitpeter najavio je u programu rada izgradnju vatrogasnog spremišta, te nabavu teretnog vozila, kao i dio opreme.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

-Zahvalan sam na aktivnostima i uspješnom radu, te potpori mještanima, kao i uključivanju u sva zbivanja ovog kraja – kazao je pozdravljajući skup Mile Pavičić, načelnik kaptolačke općine, a tu je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac. Dodaje da je kupljeno zemljište, te se rade projekti za novo spremište.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

-Županija ima respekta i cijeni vatrogastvo koje je značajno u ovom vremenu pogotovo zbog iseljavanja – naglašava zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović. Rad su pozdravili predstavnici ovdašnjih udruga, te Josip Ašenbrener, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine.

Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

-Vi pokazujete kontinuitet dobrog rada što je vidljivo po opremljenosti i obučenosti – kazao je predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović.

Uručene su diplome za zvanja u vatrogastvu, a županijski zapovjednik Josip Ugrin uručio je spomenice za dugogodišnji rad u vatrogastvu. Antun Kotrla je primio spomenicu za 40, Zdravko Peroutka za 50, te Ladislav Sadilek za 10 godina u vatrogastvu. Po tradiciji općina Kaptol proglasila je uzornog vatrogasca koji je dobio posebni kip, te novčanu nagradu od tisuću kuna, a to je za ovu godinu Željko Guzanović.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: