Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kaptolački folkloraši nabavili potrebnu opremu te najavili niz nastupa

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kaptolački folkloraši nabavili potrebnu opremu te najavili niz nastupa Požega.eu | Kaptolački folkloraši nabavili potrebnu opremu te najavili niz nastupa

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mile Pavičić, načelnik kaptolačke općine, Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća Kaptola i Antonija Pavlović, tajnica Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije bili su gosti godišnje izvještajne Skupštine Kulturno-umjetničkog društva Ivo Čakalić u Kaptolu. Osnovano je prije 13 godina, a danas ima 20 aktivnih članova.

-Izveli smo običaj Mlatidba žita poslije žetve uz Dan općine, te nastupili na Aurea Festu, sajmu Agrotour Slavonija, Kaptolskim zvoncima i drugim prigodama – kazala je o radu u prošloj godini Ana Smojver, tajnica KUD-a Ivo Čakalić i dodala da su dali donaciju jednoj potresom pogođenoj obitelji na Banovini.

Uz potporu općine kaptol i županije nabavili su po 15 pari ženskih cipela i opanaka, deset muških prsluka i tamburu samicu čime su kompletirali opremu za nastupe.

-Nastojat ćemo omasoviti društvo pogotovo mladima, uvježbati nove pjesme i plesove, a slijedi smotra folklora Šokačko se kolo vije, te više nastupa što će ovisiti o mjerama ograničenja – rekao je u planu za 2022. godinu predsjednik Slavko Čakalić. Voditeljica folklora Vesna Valentić Berač dodala je da je iz mlađe skupine dio članova prešao u stariju, te da nastavljaju pripreme za nastupe uvježbavanjem izvornog i koreografiranog programa.

-Vi najbolje prezentirate svoj, prošla godina je bila u skladu sa mogućnostima, a nadamo se da će ova biti bolja – istakao je pozdravljajući skupštinu načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić i dodajući da je KUD pozvan na koncert 100 tamburaša u zagrebačku dvoranu Lisinski.

Foto: Arhiva, pozega.eu



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo