Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kaptolački folkloraši nabavili potrebnu opremu te najavili niz nastupa

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kaptolački folkloraši nabavili potrebnu opremu te najavili niz nastupa Požega.eu | Kaptolački folkloraši nabavili potrebnu opremu te najavili niz nastupa

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mile Pavičić, načelnik kaptolačke općine, Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća Kaptola i Antonija Pavlović, tajnica Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije bili su gosti godišnje izvještajne Skupštine Kulturno-umjetničkog društva Ivo Čakalić u Kaptolu. Osnovano je prije 13 godina, a danas ima 20 aktivnih članova.

-Izveli smo običaj Mlatidba žita poslije žetve uz Dan općine, te nastupili na Aurea Festu, sajmu Agrotour Slavonija, Kaptolskim zvoncima i drugim prigodama – kazala je o radu u prošloj godini Ana Smojver, tajnica KUD-a Ivo Čakalić i dodala da su dali donaciju jednoj potresom pogođenoj obitelji na Banovini.

Uz potporu općine kaptol i županije nabavili su po 15 pari ženskih cipela i opanaka, deset muških prsluka i tamburu samicu čime su kompletirali opremu za nastupe.

-Nastojat ćemo omasoviti društvo pogotovo mladima, uvježbati nove pjesme i plesove, a slijedi smotra folklora Šokačko se kolo vije, te više nastupa što će ovisiti o mjerama ograničenja – rekao je u planu za 2022. godinu predsjednik Slavko Čakalić. Voditeljica folklora Vesna Valentić Berač dodala je da je iz mlađe skupine dio članova prešao u stariju, te da nastavljaju pripreme za nastupe uvježbavanjem izvornog i koreografiranog programa.

-Vi najbolje prezentirate svoj, prošla godina je bila u skladu sa mogućnostima, a nadamo se da će ova biti bolja – istakao je pozdravljajući skupštinu načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić i dodajući da je KUD pozvan na koncert 100 tamburaša u zagrebačku dvoranu Lisinski.

Foto: Arhiva, pozega.euOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.