Još jedna infrastrukturna investicija u Jakšiću privodi se kraju – vrijednost gotovo 1,25 milijuna kuna

Autor: D.K.

Nema odmora dok traje obnova, poznata je parola iz prijašnjih vremena koja se i danas može upotrebljavati. Još će jedna infrastrukturna investicija na području općine Jakšić biti upisana odrađenom, u njenom sjedištu, a radi se o sanaciji kolnika i izgradnji nogostupa u Ulici Alojzija Stepinca. Investicija je bila uvrštena u plan investicija koja se kao i još nekoliko prethodnih u ovoj godini izvršava. Proračun općine je stabilan, općina nije blokirana niti su zaustavljeni projekti što neki “veliki mudraci” priželjkuju jer ne žele razvoj mjesta u koje žive i stvaraju brojne prepreke raznim neutemeljenim prijavama i optužbama te tima pokušavaju narušiti stabilnost općine kao jedinice lokalne samouprave u čemu baš i ne uspijevaju.

Što se tiče trenutne investicije na sanaciji postojećeg kolnika i izgradnja istočnog nogostupa ulice Alojzija Stepinca u Jakšiću radovi se izvode u cijeloj dužini ulice od 750.83 metara na radost tamošnjih mještana i mladih obitelji koji su za svoju budućnost odredili živjeti u toj jakšičkoj ulici.

-U postojećem uličnom koridoru ceste projektirana je sanacija postojećeg kolnika te izgradnja nogostupa sa pripadajućim pješačkim prijelazima koji su vidljivi na situaciji prometne signalizacije. Kolnik se sastoji od dvije prometne trake širine 2.50 metara odnosno ukupno 5 metara što je postojeća širina. Nogostup će biti širine 1.60 metara i biti će obrubljen rubnjacima 8/20 cm – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako je projektom predviđen jedan novi pješački prijelaz preko kolnika državne ceste DC51.

-Izvođač radova je tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o., a ugovorena vrijednost radova  iznosi 1.249.766,30  kuna s PDV-om. Projekt je financiran sredstvima općine Jakšić i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije  iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice – naglasio je načelnik Kovačević koji izražava veliko zadovoljstvo što se ostvaruje i ta investicija koja je bila planirana i koja nije zadnja koja će biti odrađena u skorijem vremenu.

[FAG id=280768]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88