Imenovani novi kanonici požeškoga Stolnog kaptola

U Biskupskom domu u Požegi, jučer je biskup Antun Škvorčević uručio dekrete o imenovanju za kanonike požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Draženu Akmačiću, župniku župe Bezgrješnog začeća BDM u Vetovu, i Mladenu Štivinu, župniku župe sv. Terezije Avilske u Požegi.

Biskup im je spomenuo kako su svojim dosadašnjim vjernim svećeničkim služenjem posvjedočili  prikladnost da budu pribrojeni kleru požeške stolne crkve. Čestitao im je imenovanje i poželio da u  suradnji s drugim članovima Stolnog kaptola dadnu svoj doprinos u održavanju i uređenju Katedrale te pontifikalnih slavlja.

Podsjetio ih je na povijest srednjovjekovnoga požeškog Zbornog kaptola sv. Petra, koju sada u novim okolnostima nastavlja katedralni kaptol pod zaštitom apostolskog prvaka, kojemu je povjerio njihovo služenje.

Čestitkama se pridružio i prepošt Ivica Žuljević, nazočan na predaji dekreta. Uvođenje novih kanonika u službu bit će u požeškoj Katedrali na svetkovinu Gospodinova navještenja, idućega 25. ožujka prije večernje svete mise.

Izvor: pozeska-biskupija.hr

0 Comment