Hrvatska obrtnička komora donira poplavom pogođenom članstvu

Autor: D.K.

POŽEGA – Na temelju Odluke Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore donirana su novčana sredstava obrtnicima iz Požeško-slavonske županije koji su bili pogođenim poplavom.

Po tisuću kuna dobilo je sedam obrtnika sa područja Grada Pleternice dok je njih troje isti iznos dobilo koji su sa područja Grada Lipika. Novčana pomoć im je uplaćena na njihove žiro-račune s kojima će već tijekom današnjeg dana a najkasnije sutra moći raspolagati.

Skromna je to ali znakovita pomoć kojom im njihova organizacija daje do znanja da nisu zaboravljeni u što su se mogli uvjeriti i prilikom posjeta predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca koji se uvjerio u velike razmjere šteta koje su obrtnici pretrpjeli. 

Danas su odluke o odobrenju financijskih sredstava obrtnicima uručili predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Stipo Barukčić uz kojeg je bio i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović i zamjenik predsjednika Udruženja obrtnika Zvonko Martinović.

Donaciju su primili slijedeći: Obrt Vios, TO vl. Vladimira Olivera i Obrt BB Elektro, iz Lipika te obrtnici sa područja Pleternice, Etno kuća Bello, Auto prijevoz Mato Petković, Obrtnik Željko Brekalo, Javni prijevoz Skeja, Cvjetna galerija Fiji, Obrtnik Fabijan Bošnjak i Automehaničarski obrt Dnisa Hofmana.

Štete koje su počinjene velikih su razmjera koje se još utvrđuju tako da je za očekivati i pomoć lokalne zajednice kako bi se se što više ublažile posljedice nastale od poplava.

 

Više iz kategorije