Gradonačelnik Neferović od sjednica Gradskog vijeća pravi teatar!

Autor: DK

POŽEGA – Ponašanje gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, možda je i ispod razine da bi se bilo što komentiralo jer o tome jako dobro sve govore kako audio tako i video zapisi. Provokacije i ponižavanje vijećnika ali i potpisnika ovog teksta prihvaćene su ravnodušno vodeći se riječima stare poslovice “pametniji popušta”. 

Razumljivo je da na ponašanje “gospodina” Neferovića nisu i ne mogu reagirati vijećnici iz vladajuće koalicije, isključivo radi stranačke stege ali i drugih interesnih povezanosti. Na osudu se odvažila vijećnica Tamara Puač i o tome odlučila nešto više reći. 

-Javno osuđujemo ponašanje gradonačelnika grada Požege na neki dan održanoj sjednici Gradskog vijeća. Sramotno je da se od sjednice Gradskog vijeća pravi teatar apsurda, jer mi nismo u kazalištu i definitivno ne dijelimo Oskare a nažalost niti Zlatne maline. To će dijeliti  građani ovoga grada za dvije godine. On je dobio povjerenje građana ovog grada da ga vodi a ne da bude glavni glumac ili možda čak jedini. Ako maknemo i to u stranu, funkciju gradonačelnika , onda nam ostaje da je sramotno od jednog prosvjetnog djelatnika, koji  se opredijelio da će podučavati i odgajati mlade generacije u životu i izvoditi na životni put, onakav način komunikacije – rekla je vijećnica Tamara Puač koja nije umanjila niti ulogu predsjednika Gradskog vijeća, koji je opet zaboravio da je predlagao nekakve odluke koje su usvojene, misleći na odluku o dignitetu gradskih vijećnika. Nije li on sam predložio tu odluku baš iz razloga što nekima možda nedostaje kućnog odgoja, ali očigledno uživajući u predstavi zaboravio je da je on tamo da vodi nekakav red i da sjednice Gradskog vijeća budu mjesto gdje će se ravnopravno i trezveno iznositi mišljenja i donositi Odluke koje su najpravednije za građane našega Grada.

Vijećnica Puač, kako naglašava, ne očekuje puno od obadvojice, misleći na gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća jer su i jedna i drugi skloni iznošenju neistina u javnost i inputiranju dezinformacija ne samo gradskim vijećnicima nego i široj javnosti.

-Možemo početi i s time kako početkom toplijih dana i proljeća kao i buđenjem prirode, probudio se naš predsjednik gradskog vijeća. I to baš na prvi april, na dan koji je u cijelom svijetu poznat kao vrijeme kad se ljudi vole našaliti. Našalio se i on! Barem u onom djelu oko čega državno odvjetništvo ispituje slučaj Baška. Vjerojatno  su jedino njega pitali o slučaju Baška iz 2011, što i nije nemoguće jer je on onda bio vijećnik. Državnu reviziju, barem meni i nisu spominjali, došli su s konkretnim pitanjima o zadnjem vijeću na kojem je bilo govora o Baškoj. Ne znam zašto obmanjuje javnost? Mogao se raspitati kod nadležnog DORH-a da li smije pričati zašto su nas konkretno obilazili, a ne iznositi nekakve poluistine ili neistine – istakla je Tamara Puač te nastavila sa konstatacijom kako je predsjednik vijeća mogao pripremiti prijedlog za ovu sjednicu o Baškoj koja je obećana prije godinu dana da će biti u mjesecu listopadu.

-Predsjednik Gradskog vijeća se sjeti Baške svaki puta kad temperature počnu rasti i kada se počne na Jadranu pripremati sezona. Dok odmaralište spava zimski san do tada na tu temu spava i naš Nino. Nakon toga u medijima izađe da je Baška od prošle godine u privatnom najmu. Nitko se nije oglasio da to demantira, niti gradonačelnik niti naš Nino. Valjda mu promaklo. Pa tko ju je dao u privatni najam? – zapitala se Puač.

Na neistine gradonačelnika Vedrana Neferovića o nadzoru od strane Ministarstva i regionalnog razvoja, na što je skrenula pozornost i na sjednici Gradskog vijeća Tamara Puač je ponovno naglasila kako gradonačelnik sa svime bio upoznat kao i sve njegove službe te da je nadzor bio redovan, planiran i obvezan prema procedurama za Provedbu Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

– Inputirajući da je nadzor došao jer je HNS smatrao da treba zaštitna mreža iza gola kod dječjeg igrališta. I HNS Grada Požege još uvijek smatra da treba zaštitna mreža. Navodno su i neki roditelji tražili postavljanje iste, ali ne zato što ih je netko napucikao na to, nego zato što smo stava da je stvarno nužno zaštiti dječicu koja se igraju na mjestu predviđenom za to. A naš gradonačelnik, trebao bi biti toliko stručan da zna kolike su šanse da lopta uđe u gol ili prođe pokraj gola – dodala je Puač te zaključila kako vjeruje da predsjednik Gradskog vijeća sigurno zna kakva će financijska šteta nastati za proračun ukoliko nekog zlu ne trebalo pogodi jedna takva lopta. 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: