Grad Požega nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Darovitim studentima i učenicima i oveće će akademske odnosno školske 2014./2015. godine za njih 12 studenata i 4 učenika Grad Požega dodijeliti stipendije. Natječaj koji je objavljen 25.rujna na oglasnoj ploči i web stranicama Grada Požege te Kronici požeško-slavonskoj zaključuje se 10.listopada 2014. godine.

Kako se navodi na web stranicama Grada Požege natjecati se mogu studenti i učenici s područja Grada Požege, koji nisu korisnici neke druge stipendije i koji zadovoljavaju druge uvjete iz natječaja.

Studenti trebaju ispunjavati uvjete i da imaju prebivalište na području Grada Požege, da studiraju izvan mjesta prebivališta (izvan Grada Požege), da imaju status redovitog studenta i imaju hrvatsko državljanstvo te da nisu korisnici druge stipendije ili studentskog kredita.

Za učenike su također propisani kriteriji kako bi imali mogućnost prijaviti se na natječaj, i to da su redoviti učenici 2. – 4. razreda srednje škole, da imaju prebivalište na području Grada Požege najmanje 5 godina i prosjek ocjena najmanje 4,5 te da su državljani Republike Hrvatske.

Stipendije za studente iznose po 850 kuna mjesečno, a za darovite učenike 400 kuna mjesečno.

U Proračunu je u ovoj godini za tu namjenu osigurano 300 tisuća kuna koji su dodijeljeni za njih 30-ak.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: