Grad Pleternica među prvima u Hrvatskoj: Prijava novorođene djece putem sustava e-građani

Autor: S.P.

Sa željom podjednostavljenja zahtjeva za isplatu jednokratne potpore Grada Pleternice, roditeljima najmlađih stanovnika otvorena je mogućnost podneska zahtjeva putem sustava e-građani. Tako je Pleternica među prvima u Hrvatskoj uspješno iskoristila brojne mogućnosti sustava kako bi smanjila procedure i ubrzala postupke.

“Uvijek nastojimo maksimalno ubrzati procese, stoga ova nova mogućnost koju smo uveli i nije preveliko iznenađenje. Roditelji od sada kroz par klikova mogu iz udobnosti vlastitog doma podnijeti zahtjev koji ćemo mi obraditi te ćemo obavijestiti roditelje na koji način ćemo isplatu izvršiti. Govorim o načinu jer smo i danas zbog situacije s Covid-19, a naravno sa željom da što manje ugrožavamo zdravlje i roditelja i djece, novac isplatili na račun bez zajedničkog okupljanja,” kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Riječ je o 20 novih stanovnika koji su rođeni u travnju, svibnju i lipnju ove godine, a ukupno je isplaćeno 59.000 kuna. “Jedna je beba manje u odnosu na isti period prošle godinu, ali i dalje bilježimo rast za prvih 6 mjeseci u odnosu na prošlu godinu. Pozitivni trendovi uvijek vesele i nadam se kako će se nastaviti u budućnosti,” zaključila je Jozić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88