Grad je želio pomoći starijim i nemoćnim stanovnicima

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Vezano uz objavljeni članak na portalu Požega.eu, a u svezi priopćenja ravnateljice Centra za socijalnu skrb Požega, daje se slijedeće obrazloženje:

Grad Požega je sukladno Nacionalnom programu  zapošljavanja za 2015. godinu izradio svoj program za rad u javnim radovima, mjera: Radom za zajednicu i sebe, te dobio podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Objavom poziva za prijam na rad u javnim radovima, Grad Požega je zaposlio deset gerontodomaćica, koordinatora i pomoćnog radnika.

U programu pod nazivom “Pružanje usluga pomoći osobama treće životne dobi, starijim i nemoćnim osobama u stanju potrebe na području Grada Požege”, Grad Požega je imao u vidu pomoći potrebitim starijim i nemoćnim stanovnicima Grada Požege i prigradskih naselja. Opisom aktivnosti samoga programa naglasak smo stavili  upravo na pomoć starijim i potrebitim osobama na području grada Požege i prigradskih naselja s ciljem uspostave sustava skrbi o starijim osobama koji će omogućiti zadovoljavanje određenih potreba svim starijim osobama pod jednakim uvjetima i učiniti im dostupnim različite usluge te organizirati podmirivanje potreba u skladu s mogućnostima.

Namijenjen je odraslim i starim osobama koje su nesposobne za samostalni život i koje zbog promjena u zdravstvenom stanju ne mogu same zadovoljiti osnovne životne potrebe.

Centar za socijalnu skrb trebao bi se, umjesto da instruirano proziva Grad Požegu, voditi time što nazivaju svojom misijom, a to je doprinošenje što povoljnijem zadovoljavanju potreba pojedinca, uz uključivanje, ne prozivanje i isključivanje jedinica lokalne samouprave. Sve izrečeno od strane ravnateljice Centra za socijalnu skrb i članice SDP-a je, po već ustaljenoj praksi, degradiranje i omalovažavanje svih programa i projekata koji su provedeni ili se planiraju realizirati za dobrobit građana grada Požege- stoji u dopisu kojega je potpisao gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Napomena redakcije: U skladu s praksom pozega.eu, kao neovisnog portala, objavljujemo reagiranje iako je ono u našu redakciju pristiglo sa velikim zakašnjenjem tj. drugi dan nakon što su ga drugi portali već objavili. Bilo bi nam drago da ubuduće priopćenja i sve drugo upućeno medijima dobijemo u isto vrijeme kada ga primaju i ostali mediji našega grada, kao što bi nam bilo drago da gradske službe promptno reagiraju i na upite koje im šaljemo.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot