Gogin i Dragin srebrni pir: Na obnovu zavjeta odvezli se u kočiji, a mladenku iz crkve mladoženja iznio u naručju /FOTOGALERIJA/

Dvorište, nadstrešnice i prizemlje obiteljske kuće Bajićevih u požeškoj ulici Kralja Zvonimira bili su puni gostiju gdje su Drago (57), službenik u požeškom Zavodu za zdravstveno osiguranje, i supruga mu Goga (47), zaposlenica vrtića Sv. Leopolda Mandića, slavili 25 godina braka!

Tomu je prethodila zanimljiva djevojačka večer kojom prilikom je devet kolegica s posla slavljenici Gogi donijelo živog pijetla, a one su pristigle i na proslavu jubileja.

Na dan slavlja  u kočiji sa zapregom Drago i Goga pošli su do crkve Sv. Leopolda Mandića gdje je mladoženja u naručju donio mladu, a župnik vlč. Jozo Jurić služio misu zahvalnicu pri čemu je sve praćeno svirkom Ane Komarić na orguljama tako da je tu bilo izuzetno svečano u čast ovih „mladenaca“.

Uz brojne rođake i prijatelje bio je tu kum Zlatko Poparić, koji sada živi u Zagrebu, zatim kumovi Barica i Krešo Paun iz Kunovaca, a sve je začinjeno veselom svirkom i pjesmom Nehajskih bećara pod vodstvom Ivana Biondića tako da je slavlje uz mnogo plesa potrajalo do kasnih sati.

Pogostili su se nizom domaćih specijaliteta koje je slavljenica priredila sama i to domaća juha, punjena paprika, pečena prasetina i janjetina, kulenova seka, šunka, sir i niz slastica, dakako uz obilje dobre kapljice. Sve prostore Goga je ukrasila Biblijskim citatima i rukotvorinama.

U dvorištu su naložili vatru na otvorenom gdje su se grijali gosti, a uokolo su od slame napravljene fotelje za sjedenje. Posebno ugodan ambijent je Slavonska soba Bajićevih koja je puna namještaja starog 50 i više godina, te brojnih drevnih uporabnih predmeta iz slavonskih sela. Domaćica Goga to je zakitila i dijelovima narodne nošnje, te rađenih i vezenih predmeta, a podičili su se i podrumom gdje imaju vino iz vlastite proizvodnje za svoje potrebe.

Foto: D. Mirković

0 Comment