„Evo sad je povoljno (milosno) vrijeme – Sad je dan spasenja!“

Autor: D.K.

fra Petar LjubičićEkskluzivno za portal pozega.eu fra Petar Ljubičić, fratar, karizmatik, koji je dugi niz godina bio na službi u Međugorju, a sada na službi u mjestu Vitina nadomak Međugorja!

Poštovani čitatelju!

Želim preko ovog portala podijeliti nekoliko duhovnih misli s Tobom na početku milosnog vremena korizme

Korizmeno vrijeme je vrijeme milosti i spasenja, vrijeme obraćenja i molitve, vrijeme duhovnog čišćenja i konačne odluke za Boga.

Korizma je vrijeme, u kojem pokušavamo intenzivnije steći dobre navike a osloboditi se onih loših. Poneki već odustaju i prije nego što započnu. Ovo vrijeme je vrijeme milosti i daje nam snage da ne odustajemo.

Vrijeme korizme ne znači samo manje jesti i piti, uopće manje zahtijevati i trošiti za sebe.

Smisao je: Trebamo postati slobodni i zdravi; pronaći samoga sebe; uvježbati i ostvariti ono, što smo po krštenju postali: novi ljudi, djeca Božja u kojima se očituje Krist.

 Ovo milosno vrijeme pokore uvodi nas dublje u tajnu grijeha i spasenja. Najveća zapreka na putu prema Bogu jest grijeh, grijeh kao svijesno odvraćanje od Boga, kao svijesno Bogu reći „ne“.

Naš se pogled treba usmjeriti prema Kristu, naša molitva trebala bi postati redovitija i iz srca, naša ljubav prema bližnjemu revnija, naš način života iskreniji.

Sveti Pavao nas poziva: „Evo sad je povoljno (milosno) vrijeme. Sad je dan spasenja!“ (2 Kor 6,2)

Sada! Ne bilo kada, ne sutra, ne za dva, tri sata ili za dva, tri dana. Sada, ovoga trenutka!

Sada je odlučujuće vrijeme, odlučujući dan, odlučujući sat – ne samo za ljude Korinta, nego i za vas i za mene – danas. Sada je za mene trenutak spasenja! Koje li milosti, biti svijestan toga i za to se odlučiti!

 Obraćenje je temeljna poruka Novoga zavjeta. Markovo evanđelje započinje upravo pozivom na obraćenje: “Ispunilo se vrijeme, blizu je kraljevstvo Božje! Obratitie se i vjerujte evanđelju!” (Mk 1,15). U ovim riječima je čitavo Evanđelje, sav naš kršćanski život, smisao i sadržaj našega kršćanstva, naše korizme.

 „Ispunilo se vrijeme“, vrijeme iščkivanja i čežnje je isteklo, a došlo je vrijeme ispunjenja svih proroštava i ljudskih nadanja.

„Božje kraljevstvo“ tj. ljubav, dobrota, pravda, milosrđe, mir, radost, sreća je ovdje, na dohvat ruke. Bog tako reći, po svom Sinu uzima sve u svoje ruke. Dolaskom Isusovim i njegovim djelovanjem nama se otvorilo nebo, vječno Božje Kraljevstvo. Može se reći da je Isusovim dolaskom već započela vječnost. I mi živimo za vječnost

“Obratite se i vjerujte u Radosnu vijest (Evanđelju)!” Potrebno je ispuniti dva uvjeta da bi došli u Božje kraljevstvo: to je obraćenje i vjera…….

Nastavak slijedi u predvečerje srijede 12. dana u mjesecu ožujku ljeta Gospodnjeg 2014. 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot