Episkop pakrački Jovan među vjernicima na bogosluženju u Požegi, a razgledao je oštećenja na crkvi i drugim objektima /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Posjećujući parohije na području Pakračko-slavonske eparhije episkop pakračko-slavonski Jovan prisustvovao je bogosluženju u požeškoj crkvi Sv. Georgija, a uz požeškog paroha Dejana Šarića sudjelovala su dva svećenika i đakon iz pakračke parohije.

-Broj vjernika na našim liturgijama se povećava kako ovdje u Požegi tako i u drugim parohijama, pogotovo kada su bogosluženja na velike praznike – kazao nam je episkop Jovan koji je razgledao oštećenja na požeškoj crkvi i drugim objektima.

Dodao je da traje obnova niz objekata na području eparhije pri čemu je najznačajniji Vladikin dvor u Pakracu koji ima bogatu knjižnicu, drugu u svijetu po broju staroslavenskih knjiga izuzetne starosti i vrijednosti, a u tomu sredstvima sudjeluje Ministarstvo kulture.

-Imam izuzetno dobru suradnju sa preuzvišenim požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem što se ostvaruje kroz više međusobnih susreta – istakao je episkop Jovan.

-Krov na crkvi prokišnjava odranije, tu su još oštećenja od nedavnog nevremena, a polupana su i stakla na objektima – kazao je požeški paroh Dejan Šarić. Pored toga znatno je oštećen krov i prozori na crkvi u Treštanovcima, gdje prokišnjava i krov na svećeničkom domu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot