Dvorac u Trenkovu dobivanjem novog vlasnika neće više biti ruglo već ljepotica kulturnog zdanja u tom mjestu!

Autor: S.P./D.K.

Potpisom kupoprodajnog ugovora Dvorac u Trenkovu je dobio novog vlasnika – Požeško-slavonsku županiju. Ugovor je su potpisali, Zlatko Romić, predsjednik Uprave Kutjeva d.d. u ime dosadašnjeg vlasnika i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je predložio kupovinu vijećnicima Županijske skupštine koji su to i prihvatili na 11. sjednici.    

Dvorac u Trenkovu je kupljen za 220.000,00 EUR-a. Očekuje se da će to kulturno dobro Požeško-slavonske županija obnoviti sredstvima Europske unije i staviti u funkciju turističke ponude.

Na svečanosti potpisivanja ugovora bili su i zamjenici požeško-slavonskog župana Vedran Neferović i Željko Jakopović, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat, pročelnici jedinstvenih upravnih odjela Požeško-slavonske županije, direktorica Županijske turističke zajednice Maja Jakobović te član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić i direktorica Sektora korporativnih poslova u Kutjevu d.d. Ruža Kovačević.

Ugovor je plod višemjesečnih razgovora kako bi se dogovorio najbolji model i za Županiju i za vlasnika nekretnine, naglasio je župan Tomašević.

-Prepoznata je važnost projekta koje pripremamo za budućnost i pripadajućih aktivnosti kako bi kulturnu baštinu i ovaj prostor stavili u punu funkciju razvoja gospodarstva. Ovo je veliki događaj iza kojeg, uz puni angažman naše razvojne agencije i turističke zajednice, slijedi proces pribavljanja europskih sredstava kako bi s promocijom objekta ali i pripadajuće povijesti i kulturne baštine ostvarili vrsnu turističku atrakciju – rekao je župan Tomašević.

I predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Zlatko Romić izrazio je zadovoljstvo današnjim događajem.

-Stvaraju se nove perspektive za dvorac u Trenkovu, povijesnu građevinu koja nažalost, trenutno nije u funkciji. Imajući u vidu ideje i planove Županije nadam se da će to biti realizirano u što kraćem roku. Uvjeren sam kako će taj objekt po završetku cijelog projekta biti od značajnog interesa za cijeli naš kraj koji još uvijek nije iskoristio sve svoje potencijale u segmentu turizma – naglasio je Romić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: