Druženje više od 200 korisnika programa „Pomoć u kući“, s područja grada Pleternice na „Ranču Čondić“ u Kadanovcima: „Uvjeren sam da ste zadovoljni svojim geronto domaćicama i da vas redovito obilaze“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Postala je već tradicija da se barem jednom godišnje na jednom mjestu okupe gotovo svi korisnici programa „Pomoć u kući“, s područja grada Pleternice i njihove geronto domaćice. Takvo druženje upriliči im grad Pleternica na čelu s gradonačelnicom Antonijom Jozić i njenim zamjenikom Domagojem Katićem koji su s korisnicima proveli ugodno vrijeme uz domjenak, zabavu, igru i ples što njima u njihovim poodmaklim godinama jako puno znači, posebno onima koji u svojim domovima žive sami.

Prema riječima Barbare Rudež voditeljice projekta, u sklopu kojeg je zaposleno 50 žena druženje puno znači, na kojem se okupilo njih gotovo 200. Nisu svi korisnici mogli doći zbog nemoći i bolesti.

Priječi pozdrava svim nazočnima uputila je predsjednica Hrvatskog ženskog društva Pleternica  Dorotea Valenta koje je društvo uz grad Pleternicu, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje partner na projektu „Zaželi i ostvari“ vrijedan više od tri milijuna kuna kroz koji su zaposlene 22 žene, a kroz projekt “Zaželi, ostvari, djeluj” zaposleno je još 28 žena. Kroz projekte je osnovni cilj bila zapošljivost nezaposlenih žena te pružanje pomoći u kući starim i nemoćnim osobama i time im poboljšati kvalitetu življenja.

Pozdravne riječi uputio je i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić koji je naglasio kako od svih projekata koje provodi grad Pleternica smatra najvažniji one koji su vezani za pomoć starim i nemoćnim osobama. Izrazio je uvjerenje da su svi korisnici zadovoljni svojim geronto domaćicama te da ih one redovno posjećuju i pomažu u njihovim potrebama.

Kao gosti na druženju su bili i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedni od partnera na projektu, a upriličen je i zabavni program u sklopu kojeg su oni čvršći na nogama zaplesali i zaigrali kolo uz napjeve starih bećaraca i drugih pjesama.  

Foto: D. Krstanović [FGAL id=262006]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: