Državni stjegovi ukrašavaju kroz četiri sela oko Buka u čast Dana neovisnosti /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Udruga za sport i rekreaciju “Tomo Perić “iz Buka uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja uspješno su završili gotovo svoje planirane aktivnosti za ovu godinu. Uoči Dana neovisnosti tu su po tradiciji postavili zastave na uobičajena mjesta pripremljena na električnim stupovima kroz nekoliko okolnih sela.

Projekt  tradicionalni 14.“Memorijalni turnir Tomo Perić pjesmom i zastavom“ se odvija od kraja ožujka do 2. prosinca kada članovi udruge odlazi na Papuk na mjesto pogibije Tome i deset njegovih suboraca.

Tijekom godine na 105 stupova kroz četiri sela župe Buk ujutro članovi stavljaju zastave uz državne praznike, a navečer se skidaju  sa stupova električne mreže. Na taj način ukrašavaju  ulice ovih sela.

-Tako su osam puta svake godine kroz proteklih jedanaest godina učinili vrijedni naši članovi što je ukupno 19,5 tisuća postavljanja zastava   to učinili. Drugi imaju “holdinge,komunalce“ ili neke druge koji to postavljaju, ako uopće i stavljaju zastave, a mi smo volonteri i upravo smo po tome kao udruga jedinstveni u zemlji., te zbog toga dobivamo pohvale iz svih krajeva Hrvatske – ističe Branko Polić, predsjednik Udruge „Tomo Perić“.

Iduće godine se najavljuju izmjene, dopune ili promjene u državnim praznicima (kao 30.svibanj ili 18. studeni i ova udruga će nakon toga odlučiti na koje će dane postavljati stjegove.

Izrazili su zahvaljujem Ministarstvu hrvatskih branitelja na financijskoj potpori Udruzi koja je provela sve aktivnosti, a svim Hrvaticama i Hrvatima, te svim ljudima dobre volje  Udruga Tomo Perić i njen predsjednik Branko Polić čestitaju Dan neovisnosti.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: