Devetnicama ususret svetkovini sv. Ivana Krstitelja

Autor: D.K.

VIDOVCI – Veliki broj župljana župe sv. Ivana Krstitelja Vidovci, u narodu rado rečeno svetog Ive, duhovno se kroz “devetnice” priprema za blagdan svog nebeskog zaštitinika, 24.lipnja, kada je njegov spomendan. Dolaze i vjernici iz susjednih župa koji su kroz dugi niz godina štovatelji toga omiljenog sveca.

U večernjim euharstijskim slavljima kojima prethodi molitveni program okuplja se veliki broj vjernika i na taj se način duhovno priprema za blagadan sv. Ivana Krstitelja kojeg mnogi štuju i njemu se utječu u svim svojim potrebama.

Na današnji dan, svetkovinu Tijelova, devetnica se slavi u jutarnjim misnim slavljima jer je već uobičajeno da sve župe Grada Požege sudjeluju u tradicionalnoj procesiji ulicama grada od katedrale do franjevačke crkve.

Već od sutrašnjeg dana nastavlja se pobožnost kroz molitveni program od 18,15 kada je i prilika za sakrament pomirenja-ispovijedi. U 19 sati je svečano euharistijsko slavlje koje naizmjence svakog dana predvode župnici iz susjednih i okolnih župa.

Na sam blagdan sv. Ivana Krstitelja, 24.lipnja, centralna proslava i svečano euharistijsko slavlje je u 11 sati kojeg će predvoditi župnik iz Velike vlč. Mario Sanić. Očekuje se dolazak velikog broja štovatelja rado štovanog sveca koji je izliječio mnoga ranjena srca.

U srijedu su na sv. Misi bili i članovi Udruge roditelja djece s posebnim potrebama koji su zatražili utjehu od sv. Ivana Krstitelja kako bi im život bio lakši jer u svom životu nose veliki teret na svojim “ramenima”.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot