Dejan Šarić novi je požeški paroh: Vjernici su me prihvatili, gdje god sam se obratio, vrata su mi otvorena”

Autor: D.K.


Prije nešto više od mjesec dana episkop pakračko-slavonski imenovao je za novog požeškog paroha Dejana Šarića. Tim povodom razgovarali smo s parohom Dejanom koji naglašava kako je veoma dobro prihvaćen u Požegi i u sredini u koju je došao.


-Do osmog razreda školovao sam se u Srpcu, u Republici Srpskoj. U Beogradu sam upisao bogosloviju gdje sam bio godinu dana nakon čega sam na Cetinju gdje sam završio školovanje 1997./1998. godine. Upisao sam fakultet u Beogradu gdje sam proveo godinu dana nakon čega sam nastavio studirati u Chicagu. Studij sam završio u Beogradu – ističe u razgovoru paroh Dejan nastavljajući kako je po završetku fakulteta radio četiri godine kao vjeroučitelj, a da mu je prva svećenička služba bila 2013. godine u Niškoj eparhiji u koju je prešao iz Beogradsko-karlovačke eparhije.


-Obavljao sam svećeničku službu u Pirotu gdje sam proveo sedam godina. Povjerena mi je bila gradska parohija i još nekoliko okolnih sela uz grad. U dogovoru s ovdašnjim vladikom Jovanom koji mi je bio i profesor prešao sam ovdje u Pakračko-slavonsku eparhiju gdje mi je povjerena služba ovdje u Požegi. Što su godine išle sve veća čežnja mi je bila doći bliže rodnom kraju. I evo kao što vidite ovdje sam 80-ak kilometara udaljen od rodnog Srpca gdje mi žive roditelji koji su već stari i potrebna im je određena pomoć. Puno sam izbivao i bio daleko od rodnog kraja tako da se i toga čovjek malo zasiti – dodaje paroh Šarić naglašavajući kako je u Požegi prvi puta bio prošle godine s vladikom Jovanom kada su posjetili požeškog biskupa Antuna. Tada još nije znao da će ga put dovest da bude u Požegi svećenik.


-Nije bila potrebna velika procedura oko prelaska iz jedne eparhije u drugu. Uvijek je kao i svagdje problem papirologija. Bitno je da sve međusobno dogovore episkopi a onda to ide prema proceduri – pojašnjava nastavljajući da iako je kratko vrijeme u Požegi što se tiče vjernika može reći da je vodeći računa o svim okolnostima zadovoljan.


-Dolaze vjernici u crkvu, ljudi su me prihvatili, susretljivi su, imamo prekrasan akustičan hram-crkvu, što meni puno znači. Javljaju mi se vjernici i stavljaju na raspolaganje da odrade što god mi je potrebno. Nisam doživio nikakve loše stvari, samo one pozitivne što me jako raduje. Kada sam preuzeo službu požeškog paroha zajedno sam sa svojim episkopom Jovanom posjetio požeškog biskupa Antuna s kojim smo se zadržali u jednom ugodnom razgovoru – ističe paroh Dejan zaključujući da što se tiče suradnje s lokalnom zajednicom istu još nije u potpunosti ostvario, a tamo gdje se obratio vrata su mu, kako kaže svugdje bila otvorena.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot