Brestovačka „Berda“ sa gostima priredila zanimljivu priredbu „S pjesmom ususret Božiću“ /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Kulturno-umjetničko društvo „Berda“ iz Brestovca organiziralo je uz potporu brestovačke općine i sponzora iz tog kraja tradicionalnu 10. priredbu „S pjesmom ususret Božiću“. Ove godine uz „Berdu“ su nastupili gosti KUD „Vrbje“ iz tog posavskog sela, te učenici OŠ Dragutina Lemana i Obrtničke škole iz Požege donijevši duh i ugođaj predstojećih blagdana.

Sudionike i gledatelje u sportskoj dvorani pozdravila je predsjednica „Berde“ Danijela Bidlo, te zaželjela da se svi dobro osjećaju u ozračju Božića, a nazočio je Tomislav Čočić, potpredsjednik Općinskog vijeća Brestovca.

Brestovački osnovci izveli su više prigodnih recitacija i igrokaza vezanih uz blagdane Božića i Sv. Nikole.

Bilo je dosta božićnih i izvornih narodnih pjesama koje su izveli mali zbor brestovačke škole, ženska pjevačka grupa KUD „Vrbje“, mješovita skupina „Berde“, te mali solisti Benjamin Poletto, Dora Klarić i Lucija Mijatović uz pratnju tamburaškog sastava.

Dakako izvedeno je niz koreografija izveli su folkloraši „Berde“(voditelji su im Vesna Valentić Berač i Antonio Berač) i gosti iz Vrbja.

Učenice Obrtničke škole, koje su ovdje po tradiciji redovni gosti, imali su malu etno modnu reviju  sa dvije kolekcije inspirirane bajkama književnice Ivane Brlić Mažuranić.

Na kraju ove ugodne i zanimljive večeri stigao je Sveti Nikola, te svojim darovima obradovao oko 150 mališana toga kraja.

Foto: Jelenko Topić [FAG id=269518]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek