Zabrinjavajući podatak o dugovanju građana u RH

Autor: DK

POŽEGA – Prema pokazateljima Financijske agencije broj blokiranih građana u Požeško-slavonskoj županiji sa 30.travnja 2016. godine je 5.683 odnosno 7,23 posto građana od ukupnog broja stanovnika. Zabrinjavajući je to podatak koji govori da situacija općenito nije dobra ponajviše ona u gospodarstvu koje bi trebalo biti pokretač razvoja koji ima veliki utjecaj na financijsku stabilnost kako općina, gradova i županija tako i same države.

Ukupni dug blokiranih građana u Požeško-slavonskoj županiji je gotovo 400 milijuna kuna. Gledajući po iznosu dugovanja građana u Požeško-slavonskoj županiji manji iznos ukupnog dugovanja ima samo Ličko-senjska žuoanija, 246 milijuna kuna dok su građani u svim drugim županijama dužni od 470 milijuna kuna do 11 milijardi koliko je u gradu Zagrebu.

Uspoređujući podatke gledajući na druge županije i grad Zagreb Požeško-slavonska županija je u zlatnoj sredini što se tiče blokiranih građana, na 12. mjestu, ispod koje su Brodsko-posavska sa 7,79 posto, Vukovarsko-srijemska 7,83, Grad Zagreb 7,86, Zgarebačka županija 8,19, Osječko-baranjska 8,61, Bjelovarsko-bilogorska 8,70 posto itd. dok je sa najvećim postotkom u odnosu na broj stanovnika Koprivničko-križavačka županija koja ima 9,77 posto blokiranih građana. Najmanji postotak blokiranih građana je u Ličko-senjskoj županiji 5,51 posto iz koje je Dubrovačko-neretvanska sa 5,75 i Krapinsko-zagorska županija sa 6,78 posto nezaposlenih.

Građani na razini RH ukupno su dužni 38 milijardi 721 tisuću kuna što je alarmantan podatak za sve institucije i Vladu koji bi trebali po tom pitanju nešto hitno poduzeti.

Tablica s prikazom dugovanja građana po županijama:

/Foto: naslovnica, narod.hr/

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: