Bitka za za titulu prvaka u…..???

Autor: DK

Prije tri sezone u posljednje kolo 1. ŽNL sa šansama za titulu su ušla 3 kluba, Dinamo, BSK i Slaven a na kraju je Dinamo uvjerljivom pobjedom u Velikoj potvrdio ulogu favorita u tom posljednjem kolu. U ovoj sezoni bi se mogla dogoditi slična situacija, možda čak i još “luđa”, da imamo 90 minuta i 4 moguća prvaka. Puno toga će o tome reći i ovo 20. kolo u kojem ponovno imamo veliki derbi, vodeće Tim osvježenje gostuje u Kaptolu koji je osvojio sve moguće proljetne bodove.

Ako Kuzmičani ne osvoje titulu to će ići u rubriku vjerovali ili ne. Da sada imaju 6 bodova iz Gradca i Mihaljevaca šampanjac bi već bio na hlađenju. Ovako idu u Kaptol koji je dva boda iza njih i koji jedini u proljeće nije izgubio niti bod. Gostima je ovo najteže iskušenje do kraja, ako pobjednički prođu kroz Kaptol bit će na korak do titule. Kaptol s druge strane melje sve pred sobom, barem u konkurenciji županijskih ligaša, Slavonija se pokazala kao prevelik zalogaj u ovom trenutku. Koliko je ta utakmica potrošila Kaptol tek ćemo vidjeti, ali do sada su djelovali fizički moćno pa im to ne bi trebao biti veliki problem. Igrački riječ je o sjajnim momčadima, iskustvo je na strani Kaptola, mladost i hitrina na strani gostiju. Pojedinačno gledajući najviše tofa ce se vrtiti oko Aleksandra Darmopila i Luke Rotima, tko od njih dvojice dobije bitku na sredini njegova momčad ima korak prednosti. Obojica su u odličnoj formi, ali obojica imaju i sjajnu potporu svojih suigrača. Prvi međusobni ogled u Kuzmici bio je sjajan, gledatelji su mogli vidjeti čak 7 pogodaka od čega 5 u mreži gostiju. Sjajnu utakmicu odradio je mladi Franko Marinović koji je postigao dva pogotka kojima je usmjerio vodu na kuzmički mlin. S obzirom da i jedni i drugi igraju u odličnoj formi, igraju napadački nogomet bit će to sasvim sigurno još jedan praznik nogometa!

Nakon prvog proljetnog poraza Kutjevo čeka novo domaće iskušenje, u goste im stiže Dinamo koji je do prije nekoliko tjedana bio u igri za titulu, a sada samo odrađuje posao do kraja. Sigurno je da su gosti iz Vidovaca neugodna momčad u kojoj se puno toga vrti oko Žuljevića koji kad ima svoj dan može sam pobjediti svakoga. Ne doslovno sam, naravno. Rasterećeni Dinamo opasan je protivnik, ali Kujjevo želi naslov prvaka, a u tom slučaju na svom terenu moraju rušiti sve protivnike.

Požega u subotu gostuje u Jakšiću i nema pravo na krivi korak, samo tri boda im igraju i morat će se tako postaviti od prve minute. Crveni moraju na povjedu iako se iz kola u kolo pomalo osipaju, početak turističke sezone Mitrovića ostavlja sa sve kraćom klupom, ali mlade snage su pokazale da se na njih može računati. S drugr strane kod Jakšića je jedino sigurno da ništa nije sigurno. Kad im se igra mogu pobjediti svakoga, kad im se ne igra nisu sigurni niti u Gradcu. Svakako je utakmica puno važnija gostima pa određrna uloga favorita ide njima.

Ostatak lige igra iz gušta i za gušt. Lipik je povezao dvije pobjede pa bi novom protiv Croatije uspio popraviti loš proljetni dojam. Gosti iz Mihaljevaca ionako su kratkog kadra a u Lipik dolaze bez Vasića i Bičanića pa se Lipik čini kao veliki favorit.

U Buku BSK nakon ispadanja u Kupu dočekuje Mladost. Momčadi u sličnoj situaciji i momčadi slične kvalitete, pod uvijetom da su kompletni. Ako jednima ili drugima nedoataje jedan ili dva prvotimca već nastaju problemi za Pejnovića i Tadića. U Buku je BSK uvijek favorit pa tako i sada.

Papuk očekuje najlakši posao, u goste im dolazi Slaven. Sve je jasno u ovom dvoboju, Slaven trenutno nema niti kvalitetu niti tjelesnu snagu parirati Papuku na onom ogromnom veličkom travnjaku.

KAPTOL – TIM OSVJEŽENJE

KUTJEVO – DINAMO

JAKŠIĆ – POŽEGA

LIPIK – CROATIA

PAPUK – SLAVEN

BSK – MLADOST

Tekst: sportalo.hr

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: