Antonio Čiko treći u zemlji – dogodine juriša na pobjedničko postolje

Autor: Jelenko Topić

Iako ima tek 19 godina požeški motorista Antonio Čiko, po zanimanju automehaničar, već ima iza sebe niz zapaženih sportskih uspjeha. Nekoliko godina vozi motor za Moto klub Sokol, a ove godine je osvojio pojedinačno treće mjesto u zemlji.

-Sa 3,5 godine sam vozio male motocikle, to mi je stalna ljubav, a ove godine sam sretan zbog rezultata, ali i činjenice da nije bilo padova i ozljeda – kaže nam Antonio koji je prije godinu dana tek položio vozački ispit.

Veliko razumijevanje ima u obitelji posebice oca Gorana i majke Ivane pa su mu kupili sportski motor Suzuki 600. Ovome doprinose i brojni sponzori uglavnom prijatelji obitelji Čiko i MK Sokol dajući potporu za Antonijeve nastupe. Ova sezona je bila prva u službenoj kategoriji CMU 600, a uspjeh nije izostao. Kaže da mu je najbolja ovogodišnja utrka bila na požeškoj stazi Glavica gdje su njih trojica ušli u cilj sa nijansama razlike.

Novu sezonu Antonio će dočekati spreman i sa novim motorom Yamaha R6 također 600 kubika koji stiže u ožujku iduće godine, dakle odmah na početku proizvodnje tog motora u tvornici.

-Iduće godine očekujem još bolji rezultat. Dobro ću se fizički i psihički pripremiti jer se namjeravam boriti za pojedinačnog prvaka države – kazao nam je na kraju Antonio Čiko.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek