Proslava završetka Godine posvećenog života u Požeškoj biskupiji (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Jučer su održani različiti programi povodom završetka Godine posvećenog života u Požeškoj biskupiji koja je započela 7. prosinca 2014. godine kada su se okupili redovnici i redovnice s područja Požeške biskupije. Tom su prigodom redovnici i redovnice u zajedništvu s dijecezanskim mjesnim biskupom msgr.dr. Antunom Škvorčevićem započeli Godinu posvećenog života na razini mjesne Crkve u kojoj žive i djeluju u svom redovničkom pozivu.

Na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnicu, 2. veljače 2016. slavi se Dan posvećenog života i na razini opće Crkve zaključuje Godina posvećenog života. Slavlje završetka Godine posvećenog života za Požešku biskupiju održano je jučer, a posebno svečano je bilo u stolnoj crkvi Požeške biskupije – katedrali sv. Terezije Avilske u kojoj su se okupili redovnici i redovnice koji su u prigodi Izvanrednog jubileja milosrđa hodočastili u požešku Katedralu.

s. Valerija Kovač

U zajedništvu s mjesnim biskupom svi su zahvalili Bogu što se njegovo milosrđe na poseban način očituje po redovničkom pozivu i svjedočenju u Požeškoj mjesnoj Crkvi, a posebno se molilo za vjernost i ustrajnost u svetim zavjetima i za nova duhovna zvanja.

Svečanom euharistijskom slavlju, koje je centralni dio događanja, za sve redovnike i redovnice koji djeluju u različitim službama na području Požeške biskupije prethodilo je predavanje u Dvorani bl. Alojzija Stepinca u Biskupskom Domu gdje je sestra Valerija Kovač održala predavanje na temu “Aktualnost zavjeta danas”.

U crkvi sv. Lovre održano je Pokorničko bogoslužje nakon kojeg je bila i prigoda za osobnu ispovijed. Prolazom kroz sveta vrata Katedrale sv. Terezije Avilske služeno je euharistijsko slavlje nakon kojeg je obnovljena vjernost svetih zavjeta, a upućena je molitva Božanskom milosrđu u kapeli sv. Ivana Pavla II., pape Božanskog milosrđa, utemeljitelja Požeške biskupije.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije