Proslava završetka Godine posvećenog života u Požeškoj biskupiji (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Jučer su održani različiti programi povodom završetka Godine posvećenog života u Požeškoj biskupiji koja je započela 7. prosinca 2014. godine kada su se okupili redovnici i redovnice s područja Požeške biskupije. Tom su prigodom redovnici i redovnice u zajedništvu s dijecezanskim mjesnim biskupom msgr.dr. Antunom Škvorčevićem započeli Godinu posvećenog života na razini mjesne Crkve u kojoj žive i djeluju u svom redovničkom pozivu.

Na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnicu, 2. veljače 2016. slavi se Dan posvećenog života i na razini opće Crkve zaključuje Godina posvećenog života. Slavlje završetka Godine posvećenog života za Požešku biskupiju održano je jučer, a posebno svečano je bilo u stolnoj crkvi Požeške biskupije – katedrali sv. Terezije Avilske u kojoj su se okupili redovnici i redovnice koji su u prigodi Izvanrednog jubileja milosrđa hodočastili u požešku Katedralu.

s. Valerija Kovač

U zajedništvu s mjesnim biskupom svi su zahvalili Bogu što se njegovo milosrđe na poseban način očituje po redovničkom pozivu i svjedočenju u Požeškoj mjesnoj Crkvi, a posebno se molilo za vjernost i ustrajnost u svetim zavjetima i za nova duhovna zvanja.

Svečanom euharistijskom slavlju, koje je centralni dio događanja, za sve redovnike i redovnice koji djeluju u različitim službama na području Požeške biskupije prethodilo je predavanje u Dvorani bl. Alojzija Stepinca u Biskupskom Domu gdje je sestra Valerija Kovač održala predavanje na temu “Aktualnost zavjeta danas”.

U crkvi sv. Lovre održano je Pokorničko bogoslužje nakon kojeg je bila i prigoda za osobnu ispovijed. Prolazom kroz sveta vrata Katedrale sv. Terezije Avilske služeno je euharistijsko slavlje nakon kojeg je obnovljena vjernost svetih zavjeta, a upućena je molitva Božanskom milosrđu u kapeli sv. Ivana Pavla II., pape Božanskog milosrđa, utemeljitelja Požeške biskupije.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot