Velik broj mladih na prezentaciji besplatne prekvalifikacije u Njemačkoj

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Obrtničko učilište u Zagrebu u suradnji s obrtničkom školom Požega organiziralo je prezentaciju programa besplatne prekvalifikacije u Njemačkoj na kojoj se jučer u Obrtničkom domu okupilo više od 50 mladih nezaposelnih osoba.

Dvoranu je ispunio veliki broj mladih od 18 do 27 godina što je iznenadilo i domaćine, predstavnike Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega, ali i predavača ravnatelja Obrtničkog učilišta Dražena Maksimovića.

Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požega.

-Ovo je još jedan pokazatelj stanja gospodarstva na našem području. Nadam se da će polaznici koji budu odabrani za program nakon obavljene prekvalifikacije svoje znanje ipak odlučiti prakticirati u Hrvatskoj jer mnogi su, koju su prošli dualno obrazovanje u Njemačkoj tamo i ostali – rekao je Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požega.

Velika posjećenost i veliki interes iznenadio ravnatelja Obrtničkog učilišta Dražena Maksimovića što nije takav slučaj u drugim sredinama gdje je također provedena prezentacija.

-Ovako veliki  interes, iskreno, neugodno me iznenadio. Obično u drugim gradovima dođe po 15-ak osoba, ali ovo je doista veliki broj. Dobra je ovo prilika ali za one koji doista ozbiljno shvate cijelu situaciju. Svi koji su danas svojim potpisom potvrdili ozbiljnost svoje želje za prekvalifikacijom u Njemačkoj trebat će napisati svoj životopis i motivacijsko pismo u “europassu”, a potom će partneri iz njemačke ustanove GIB odabrati najozbiljnije kandidate kako bi tečaj njemačkog jezika mogao početi već u drugoj polovini veljače. Potom će uslijediti i ljetna praksa i prilagodba, a nakon toga u jesen kreće i obrazovanje – rekao je Draženović.

Više iz kategorije