1990. – U Portugalu proizveden zadnji primjerak Citroëna 2CV, poznatog ‘Spačeka’

Autor: R.K.
 citroen 1

U četiri popodne 27. srpnja 1990. s proizvodne trake u portugalskom Mangualdeu sišao je službeno zadnji Citroën 2CV Charleston. Završena je tako jedna prekrasna priča duga više od pola stoljeća. Prva ideja o posve malom vozilu (ime je pomalo paradoksalno, pošto u konačnici Spaček po dimenzijama uistinu nije ispao malen) pojavila se još 1936., a prvi prototip na cesti već sljedeće godine. Uz Pierrea Julesa Boulangera, prvog čovjeka Citroëna, koji je bio i začetnik i glavni zagovaratelj ideje o ovom modelu, valja spomenuti i čovjeka koji je omogućio njegovu realizaciju u stvarnosti – André Lefebvre vodio je razvoj projekta kao još jedan u nizu inženjerskih genijalaca u povijesti Citroëna. Pa ipak, Spaček je sve do 1948. ostao dobro čuvana tajna i danas ga niti u kojem slučaju ni u mislima ni simbolički ne povezujemo s međuratnim razdobljem, mada je zapravo nastao u njemu.

 citroen 2

Kada je svijet jednom upoznao poslijeratnog, produkcijskog Spačeka, nije mogao ostati ravnodušan prema njemu. Bučan i spor čak i za ondašnje uvjete, ipak je praktičnošću i šarmom nadvladao snobizam. Potraga za bržim, višim i jačim mimoilazila ga je tijekom čitavog životnog vijeka – zavoljeli su ga individualisti, ponajprije žene i mladi, potom umjetnici, filozofi, hipiji… Postao je simbol subkulture koja ne želi juriti kroz život nego natenane uživati u njemu. Ideje slobodoumlja, seksualne revolucije i nonkonformizma našle su svoje simboličko prijevozno sredstvo upravo u Spačeku. Tijekom godina pomalo se mijenjao, pomalo jačao, nuđene su inačice koje su ga trebale učiniti atraktivnijim ‘ozbiljnijim’ kupcima, no original je i dalje ostajao najpopularniji, neponovljiv, nadživjevši, uostalom, sve druge inačice. I danas živi, bilo kroz klubove ljubitelja, bilo kroz sveopću prepoznatljivost. Kao dokaz nekonvencionalnosti Spačeka neka posluži i podatak kako zadnji primjerak nije bio namijenjen tvorničkom muzeju, nego za Claudea Heberta, upravitelja pogona u Portugalu. Kao i to da zapravo to uopće nije bio zadnji Spaček, jer su tjedan dana kasnije sklopili još pet primjeraka, namijenjenih kasnije otkazanom izlaganju na pariškom salonu.

izvor: autoportal

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot