Kroz 11 godina u požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike osposobljeno 11 tisuća pripadnika oružanih snaga

Autor: D.K.

POŽEGA – Svečanim euharistijskim slavljem u vojnoj kapelici “Sv. Ivana Krstitelja” koje je služio vojni kapelan vlč. Željko Volarić, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule branitelje na spomen obilježju u krugu požeške vojarne te svečanim postrojavanjem pripadnika Središta za obuku i doktrinu logistike obilježena je 11. obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi.

Dobrodošlicu visokim uzvanicima, časnicima, dočasnicima i vojnicima te predstavnicima civilne lokalne zajednice zaželio je pukovnik Mato Tomašević, zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike.

pukovnik Mato Tomašević, zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike

-Prvu obuku vojnika u vojarni 123. brigade počeli smo provoditi u svibnju 1992. godine kada je osnovan Centar za obuku i odgoj vojnika Požega koji je preustrojima više puta mijenjao ime ali je uvijek ostao sa istom zadaćom, obuka ročnika pješačke specijalnosti. 2005. godine ustrojeno je Središte za obuku i doktrinu logistike sa misijom osposobljavanja pripadnika Oružanih snaga za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcionalnom području logistike, te razvoj i doktrina logističkih službi i naučenih lekcija. Do ustroja Središta za obuku i doktrinu logistike obučeno je više od 87 tisuća ročnika kroz 66 naraštaja. U samom Središtu za obuku i doktrinu logistike u proteklom je periodu od 11 godina kroz proces obuke i školovanja osposobljeno 11 tisuća pripadnika oružanih snaga i stranih oružanih snaga iz Litve, Crne Gore, Mađarske i Slovenije. Također imamo izvrsnu suradnju u procesu obučavanja u procesu obučavanja i pripadnika drugih ministarstava, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravlja. od zadnjeg obilježavanja obljetnice središta, prije godinu dana uspješno smo proveli preko 90 obučenih događanja i osposobili više od 1300 polaznika. Osim toga značajan broj časnika i dočasnika sudjelovalo je u međunarodnim vojnim operacijama u Afganistanu i na Kosovu te u međunarodnim misijama u Zapadnoj Sahari, Indiji i Pakistanu, Golanskoj visoravni, na Haitiju i dalje širom svijeta gdje god je potrebno – rekao je između ostalog pukovnik Mato Tomašević.

general-bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul naglasio je kako je požeško Središt za obuku i doktrinu logistike uspješno provelo brojne aktivnosti i izvršilo sve zapovjeđene zadaće u misiji svog djelovanja, a da se u narednom razdoblju očekuje uvođenje novih sustava i opreme u Oružane snage koje će omogućiti uspješno izvršenje zadaća koje će tek pojaviti.

Među uzvanicima je bio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva Jospi Budimir, načelnici općina Velike, Kaptola i Čaglina, Vlado Boban, Mile Pavičić i Dalibor Bardač, zamjenik načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Zoran Jušić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

/Foto: D.Mirković /

 

Komentiraj: