Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

"Zlatne kune" požeško-slavonskim tvrtkama Plamenu, Lipik Glasu i Kontu

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požega.eu |

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA - Kao i prethodnih godina Županijska gospodarska komora Požeško-slavonske županije "Zlatna kuna" najuspješnijim tvrtkama u različitima kategorijama. Tako je za 2016. godinu "Zlatna kuna" u kategoriji velikih tvrtki dodijeljena tvrtki Plamen d.o.o. iz Požege dok je u kategoriji srednjih tu prestižnu nagradu dobila tvrtka Lipik glas d.o.o. iz Lipika, a manjih Konto d.o.o. iz Požege.



Nagrade su dodijeljene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Požega na kojoj su bili brojni predstavnici gospodarskog, kulturnog i političkog života.



Prije dodjele podjele priznanja prisutnima se kratko obratio predsjednik Županijske komore Luka Balenović koji je posebno ukazao na općepoznati problem – pad broja stanovnika i odlazak mladih na rad u inozemstvo posljednjih godina. To će, rekao je, u budućnosti biti veliki problem za razvoj gospodarstva u našoj županiji.



Zanimljivu prezentaciju o raznolikostima i gospodarskim potencijalima županija održao je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić. I on je ponovio poznati podatak: pripadamo regiji koja zaostaje u brojim mnogim za Europskom unijom a isto tako, naša županija zaostaje za većinom drugih, osobito za Gradom Zagrebom koji po svim pokazateljima ’šiša’ sve županije i u njemu je skoncentriran najveći dio hrvatskog gospodarstva. No, Savić je istakao kako postoje pokazatelji po kojima je Požeško-slavonska županija vodeća – ima primjerice najveći broj bankomata po stanovniku, najmanju stopu nezaposlenosti od slavonskih županija, najveći broj diplomiranih studenata među slavonskim županijama, najmanji broj odseljenog stanovništva u zadnjih pet godina među slavonskim županijama, a može se pohvaliti i malim brojem razvoda ( druga iza Ličko-senjske).

O projektu "Slavonija" govorio je Zvonimir Repač iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.



Obraćajući se prisutnima nakon preuzimanja "Zlatne kune", predsjednik Uprave Plamena d.o.o. Milan Matijević je istakao kako dobri poslovni rezultati nisu slučajni nego su im prethodila dugogodišnja ulaganja.

-Zadnjih 20 godina smo investirali 60 milijuna eura u proizvodnju. U zadnje tri godine smo investirali 130 milijuna kuna. Ono što je bitno za reći je to da smo investirali u opremu, investirali smo u razvoj, u nova tržište i naravno, u ljude. Ne bi sada govorio o tome kolika je plaća našeg radnika ali je u industriji sigurno najveća u Požeško-slavonskoj županiji. I dalje ćemo ulagati u naše radnike jer bez radnika nema proizvodnje i nema budućnosti – rekao je Matijević te najavio novi iskorak "Plamena" kada je riječ o ulaganjima, iskorak u područje robotike.

Tako će u siječnju 2018. doći dva robota, a do kraja godine još dva koji će u teškim poslovima zamijeniti ljude. Inače, u "Plamenu" očekuju kako će poslovanje u ovoj godini biti još bolje nego 2016. godine.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.