Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nagrada za životno djelo Ćiri Gašparcu, godišnje nagrade “Vili Velebita“, “Vinokapu“ i T. Stokiću, a Povelju zahvalnosti Glazbenoj školi Pakrac /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Nagrada za životno djelo Ćiri Gašparcu, godišnje nagrade “Vili Velebita“, “Vinokapu“ i T. Stokiću, a Povelju zahvalnosti Glazbenoj školi Pakrac /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Nagrada za životno djelo Ćiri Gašparcu, godišnje nagrade “Vili Velebita“, “Vinokapu“ i T. Stokiću, a Povelju zahvalnosti Glazbenoj školi Pakrac /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA – Dan Požeško-slavonske županije i 807. obljetnica njenog prvog spomena proslavljeni su svečanom sjednicom Županijske skupštine kojom prigodom je sudionike pozdravio dosadašnji predsjednik skupštine Marijan Aladrović, a među visokim gostima i uzvanicima bili su Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, zatim Tomislav Boban, državni tajnik u Ministarstvu imovine, pomoćnici ministra regionalnog razvoj Davor Huška i Damir Jelić, brodski i karlovački župani Danijel Marušić i Ivan Vučić, koprivnička županica Sanja Bošnjak, gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici HV, MUP-a i braniteljskih udruga, gospodarstvenici i drugi. Obratio im se požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.



Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan -Nažalost u nekim područjima naše županije koja su najviše stradala u Domovinskom ratu još i danas možemo vidjeti ruševine, ali činimo sve kako bi ovoj našoj županiji vratili sjaj. Požeško-slavonska županija ima ogromne mogućnosti za razvoj od poljoprivrede, prehrambene, drvne i metalne industije do turizma zbog čega su joj Rimljani i dali naziv Zlatna dolina.Mi u županiji svjesni smo da razvoj županije nije ostvariv bez povezivanja znanosti i gospodarstva i na tome se intenzivno radi. Požeško-slavonska županija kao osnivač srednjih škola radi na novom modelu Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi prema kojem će učenici koji završe svoje srednjoškolsko obrazovanje biti spremni za vođenje svojih obiteljskih gospodarstava – rekao je između ostalog župan Tomašević dodajući kako županija vodi i brigu o zdravlju svojih stanovnika kroz zdravstvene institucije, bolnice, domove zdravlja, Zavod za javno zdravstvo i dr.

-Najbitinije za razvoj požeško-slavonskog kraja je riješiti prometnu povezanost i izoliranost. Brza cesta odnosno izlaz na autocestu je ključ razvoja, i moram reći kako sam iznimno ponosan što je u tijeku ishođenje lokacijske dozvole, a prije nekoliko dana projektanti su u Požeško-slavonskoj županiji predstavili trasu kojom će brza cesta ići i nadam se vrlo brzom početku radova – dodao je župan koji je zahvalio svim gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, obrtnicima i radnicima na trudu i zalaganju kako bi na što bolji način uzvratili sve dobro za svoj kraj u kojem žive.

U ime svih župana čestitke je uputio brodsko-posavski župan Danijel Marušić, a obratio se i predsjednik Vlade Andrej Plenković.



Andrej Plenković, premijer Vlade RH -Projekt „Slavonija“ za mene nije bio dilema jer nam je cilj  unaprijediti naše pojedine krajeve, identificirali smo sve što ćemo poduzeti za ravnomjerni razvoj države, te pomogli boljitku sela i poljoprivrede, gospodarstva i poduzetništva, kao i poboljšanju prometne povezanosti – istakao je premijer Plenković. Dodao je da je cilj iznaći mogućnosti kako bi ljudi ovdje ostali živjeti i imali bolju životne uvjete pri čemu uz državne sredstva dolazi potpora EU.

-Tražimo rješenja za brzu cestu, oporavak tvrtki Orljava i Zvečevo, te zaštitu od poplava,a ovaj kraj ima izglednu budućnost u turizmu zbog vinarstva, prirodnih ljepota i festivala – kazao je na kraju Plenković dodavši da se iskoraci očekuju u obrazovnom i zdravstvenom sustavu.

Uslijedilo je uručenje županijskih priznanja. Povelja zahvalnosti pripala je Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac,  godišnje nagrade Tomislavu Stokiću, zapovjedniku DVD Lipik, Udruzi vinogradara i vinara Vinokap iz Kaptola, kao i Ličkom zavičajnom društvu „Vila Velebita“ iz Požege, dok je nagradu za životno djelo dobio poznati pjevač Boris Ćiro Gašparac, koji se zahvalio u ime nagrađenih.

Svečanoj sjednici na kojoj su u glazbenom dijelu nastupili Ćiro Gašparac, mladi solista Blaž Galojlić, Mješoviti zbor Glazbene škole Požege i TS „Zlatna dolina“, prethodilo je polaganje vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima Požeštine.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo