Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Lovci požeškog, pakračkog, pleterničkog, kutjevačkog i lipičkog kraja zajedno slavili svoga zaštitnika /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Lovci požeškog, pakračkog, pleterničkog, kutjevačkog  i lipičkog kraja zajedno slavili svoga zaštitnika /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Lovci požeškog, pakračkog, pleterničkog, kutjevačkog  i lipičkog kraja zajedno slavili svoga zaštitnika /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA – Postala je tradicija da Lovački savez Požeško-slavonske županije organizira zajedničku proslavu zaštitnika lovaca svetog Huberta u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi. Tako je bilo i ove godine kada se okupilo više od stotinu lovaca iz tridesetak lovačkih udruga. Svi su se okupili na trgu sv. Terezije u Požegi, te u procesiji ušli u katedralu sv. Terezije Avilske, a ispred njih su nošene svečane zastave lovačkih udruga i Lovačkog saveza  županije.

Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju sa svečenicima koji su na službi u središnjim biskupijskim ustanovama, generalnim vikarom msgr. Josipom Krpeljeviće, prepoštom Stolnog kaptola i katedralnim župnikom preč. Ivicom Žuljevićem, kancelarom vlč. Ivanom Popićem, vlč. Marijanom Pavelićem i dr.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović izrazio je zadovoljstvo nastavljanjem tradicije i ovom svečanosti, kao i odazivom lovaca na misu.





Biskup se zahvalio lovcima i njihovim členicima na svim požrtvovnostima i sudjelovanjima posebice na 3. Euharistijskom kongresu i 20. obljetnici uspostave Požeške bislupije. U toj prigodi biskup je darovao čelnicima Lovačekog saveza medaljicu o 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije, a lovci su biskupu darovali zastavu.

Sa mise je upućena molitvu sv. Hubertu da svojim zagovorom pomogne nazočnima da i oni neprestano ozdravljaju snagom uz želje da se još više učvrste u međusobnom druženju i zajedništvu kroz aktivnosti lovačkih udruga.

Inače više desetaka lovaca ovog kraja autobusom  u subotu ujutro 4. studenog otputovalo je na središnju proslavu sv. Huberta za cijelu zemlju koja se održava u Ludbregu.

/Foto: D. Mirković/



 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo